CLASAMENT     

 1.  Rapid Buc.   27
 2.  Dinamo Buc.  21
 3.  H.M. BUZĂU  21
 4.  SCM Pitești   19
 5.  CSM 2 Buc.  18
 6.  Știința Buc.  15
 7.  Piatra Neamț  13
 8.  Activ Plopeni  12
 9.  Neptun CT.  12
10. Știința Bacău  11
11. Școala 181 Buc   6
12. Spartac Buc.   3
13. CNOT Iași   0
14. CSU Târgoviște   0

  Clasament detaliat - AICI

   Program complet - AICI

 

   URMĂTORUL MECI

   Știința Buc. - H.M. Buzău

   

LINK-URI UTILE


PUBLICITATE

SPONSORI

PRIMĂRIA BUZĂU
CONSILIUL JUDETEAN BUZĂU

IDM DINAMIC

TOLEDO BUZAU

GLOBAL CASH&CARRY

METROMAX BUZAU

SIM IMPEX BUZAU

SERAS S.A. BUZAU

 AZUGA APĂ DE IZVOR

 

PARTENERI MEDIA

Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

 

 

20 noiembrie / Etapa a 9-a

DOAR O REPRIZĂ: H.M. BUZĂU - DINAMO BUCUREȘTI 27-31 (7-13)

Duminică, Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” a fost gazda unui nou duel cu implicații la vârful clasamentului. Handbal Municipal, locul 2 înaintea etapei cu numărul 9, a primit replica puternicei Dinamo București, ocupanta poziției a 3-a, care pornea însă cu prima șansă grație lotului valoros și a liniștii financiare de care se bucură gruparea din Ștefan cel Mare. 

Deși au avut iarăși de partea lor un public numeros, buzoiencele au intrat destul de greu în meci, părând copleșite de miza partidei și de nivelul superior al adversarelor. După golul de 1-0 al Laurei Zafiriadis, Dinamo a început să își impună ritmul de joc mai alert și a preluat inițiativa pe tabelă. În prima parte a jocului, elevele lui Romeo Ilie au întâmpinat mari dificultăți în faza de atac. Ușor panicate de lipsa breșelor din defensiva adversă, handbalistele H.M.-ului s-au precipitat și au forțat câteva aruncări de la distanță, parate cu ușurință de brazilianca din poarta oaspetelor, Caroline Martins. Din această cauză, buzoiencele nu au mai găsit drumul spre gol între minutele 11 și 20, în timp ce „vitezistele” Ramona Farcău, Camelia Carabulea și Cristina Predoi punctau la foc automat, producând desprinderea la 4-11. Până la pauză, Anca Ionescu & Co. s-au lovit în continuare ca de un zid de apărarea avansată și extrem de agresivă a bucureștencelor, condusă în zona centrală de „veterana” Manuela Manda, un adevărat turn de control de netrecut, astfel că buzoiencele au intrat la vestiare cu doar 7 goluri înscrise și un deficit de 6 „lungimi” pe tabelă. 

SCHIMBAREA LA FAȚĂ

Conștiente că nu mai au nimic de pierdut, jucătoarele H.M.-ului au revenit de la cabine hotărâte să schimbe impresia lăsată în primele 30 de minute, iar partida a luat o turnură mult așteptată de publicul buzoian. Cu un joc mai așezat în ofensivă, mai răbdătoare, dar totodată cu mai mult curaj la finalizare, gazdele au reintrat treptat în joc. Anca Ionescu a dat drumul la „trasoare”, asistată de Gabriela Moldoveanu, Maria Radu și Elena Casian, iar gruparea buzoiană s-a apropiat amenințător la doar două goluri, scor 19-21 în minutul 45. A fost însă tot ce s-a putut face. În pofida strădaniilor trupei lui Romeo Ilie, care a crezut într-o răsturnare de scor spectaculoasă până la final, dinamovistele au reușit să oprească iureșul gazdelor și au controlat ultimele minute datorită plusului numeric și valoric oferit de banca de rezerve. În cele din urmă, Handbal Municipal s-a înclinat în fața jucătoarelor „alb-roșii” cu 27-31, rămânând însă cu mulțumirea că în partea secundă s-a ridicat la nivelul unui derby pentru promovare. Buzoiencele încheie astfel anul calendaristic pe poziția a 3-a și speră în continuare într-o rezolvare a problemelor financiare pentru a putea participa, al 4-lea an consecutiv, la turneul de promovare care se va disputa la finele sezonului.

RĂSPLĂTITE CU APLAUZE

O dovadă în plus că publicul buzoian, venit din nou în număr mare, este un iubitor și un bun cunoscător al fenomenului handbalistic este reacția din finalul partidei cu Dinamo, când spectatorii au aplaudat spectacolul oferit de cele două formații și au apreciat efortul depus de buzoience în încercarea de a se ridica la nivelul adversarelor. Fapt remarcat și de antrenoarea oaspetelor, Nicoleta „Gusi” Alexandrescu: „Prin tradiție, meciurile din sala de la Buzău sunt grele. Aici este un public cunoscător de handbal, ne bucurăm că vin în număr mare la sală. Victoria noastră este cu atât mai valoroasă”. 

Romeo Ilie (antrenor): „A fost un joc greu. Dinamo are în componență handbaliste consacrate. Regretăm evoluția slabă din prima repriză, jucătoarele au fost prea timorate de valoarea adversarelor. S-au grăbit și au comis multe greșeli în ofensivă. După pauză am jucat ce trebuia, cu mai multă răbdare. Dar e bine că am salvat imaginea și am făcut o repriză bună, să vadă spectatorii adevărata valoare a echipei. Sigur am fi obținut victoria dacă am fi jucat și în prima parte la fel ca în a doua”  

Ștefan Miloș (președinte): „A fost o perioadă dificilă. Am jucat trei finale în trei săptămâni. Am pierdut cu Rapid și Dinamo, dar am câștigat finala pentru locul 3 de la Pitești, ceea ce ne bucură foarte mult. Duminică am întâlnit o echipă de Liga Națională, cu jucătoare de top, dar m-a bucurat atmosfera, le mulțumim spectatorilor că au fost alături de noi în număr mare”

 

Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”. Arbitri: M. Murariu - C. Tabacariu (Roman).

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Ionescu 16g, Gabriela Moldoveanu 4g, Elena Casian 3g, Maria Radu 2g, Laura Zafiriadis 1g, Mădălina Mureș 1g, Cristina Clisu, Gabriela Drugău, Roxana Tabarcea. 

Dinamo: Caroline Martins, Mădălina Bălan, Isabela Roșca - Ramona Farcău 10g, Camelia Carabulea 5g, Andreea Popa 5g, Cristina Predoi 4g, Iryna Shutska 4g, Manuela Manda 2g, Raluca Petruș 1g, Simona Striblea, Florența Ilie, Diana Predoi, Adriana Budileanu, Adina Grigoraș. 

Alte rezultate: CNOT Iași - SCM Pitești 27-41, CSU Târgoviște - Activ Plopeni 24-27, HCF Piatra Neamț - Știința Bacău 26-26, Școala 181 București - Știința București 25-31, Neptun Constanța - Spartac București 41-25, Rapid București - CSM 2 București 31-18.

 

 

16 noiembrie / Etapa a 9-a

DINAMO, PRIMA ȘANSĂ LA BUZĂU

Duminică, în Sala Sporturilor din Buzău, cu începere de la ora 11.00, va avea loc un nou meci deosebit de interesant, în care se vor înfrunta ocupantele locurilor 2 și 3, H.M. Buzău, respectiv Dinamo București. Cele două formații au avut un parcurs asemănător până în prezent, cu câte o singură înfrângere în primele 8 etape, ambele cedând la diferențe mari de scor în fața liderului Rapid București (H.M.-ul cu 25-42, iar Dinamo cu 18-26).

Înființată în această vară, echipa feminină de handbal a Clubului Sportiv Dinamo dispune de un buget consistent care îi permite să se gândească la promovare încă din primul sezon. Antrenată de fosta noastră extremă, Nicoleta „Gusi” Alexandrescu, Dinamo și-a format în scurt timp un lot solid, care îmbină experiența și valoarea unor handbaliste cu CV-uri impresionante precum Ramona Farcău, Manuela Manda sau Iryna Shutska, cu tinerețea și entuziasmul Cameliei Carabulea, Florenței Ilie și Adinei Grigoraș, jucătoare ce au cochetat cu loturile naționale de junioare și tineret.

Astfel, bucureștencele pornesc cu prima șansă în confruntarea care va fi arbitrată de romașcanii Marius Murariu și Claudiu Tabacariu. Buzoienii sunt așteptați în număr cât mai mare pentru a le fi alături handbalistelor noastre în încercarea de a anula decalajul valoric și financiar printr-o prestație ireproșabilă și o atmosferă demnă de un derby pentru promovare. 

 

12 noiembrie / Etapa a 8-a

ÎN POLE-POSITION PENTRU BARAJ

REZUMAT VIDEO

Etapa a 8-a a Diviziei A a programat o partidă cu conotații majore în zona superioară a clasamentului. Handbal Municipal s-a deplasat la Pitești pentru un duel direct între formațiile cu cele mai mari șanse la adjudecarea locului 3, calificant la turneul de promovare de anul viitor. Câștig de cauză au avut buzoiencele, care au beneficiat de un plus de experiență ce s-a dovedit a fi decisiv în momentele cheie.

Participantă în premieră în Seria Est, SCM Pitești se anunța a fi o competitoare greu de învins prin prisma rezultatelor bune din debutul sezonului, care au propulsat-o pe locul secund înaintea duelului de sâmbătă. Iar startul partidei cu Handbal Municipal a confirmat așteptările, gazdele semnând primele două reușite ale jocului. Conștiente de importanța meciului, buzoiencele au redresat imediat situația: portarul Denisa Matei a legat câteva parade, iar Anca Ionescu a „bombardat” poarta adversă prin 4 „torpile” consecutive care au dus scorul la 2-4 în minutul 5. Antrenorul gazdelor a mutat tactic printr-un marcaj „om la om” la Anca, în încercarea de a anihila golghetera Buzăului. Cu toate acestea, diferența de pe tabelă a continuat să crească (4-7, minutul 10, 5-10, minutul 15), în special grație intervențiilor Denisei Matei, cea care a închis poarta în multe momente ale jocului. Cursul meciului s-a modificat temporar după minutul 20. Maria Radu a fost scosă din joc în urma unei lovituri suferite în zona capului, iar Romeo Ilie s-a văzut nevoit să modifice tactica din mers. Gazdele au profitat de scurta dezorganizare din jocul nostru și s-au apropiat la 14-16, dar finalul reprizei le-a aparținut tot buzoiencelor, tabela indicând un avans de 4 „lungimi” la capătul primelor 30 de minute.  

Scenariu asemănător și în partea secundă, cu H.M. Buzău la conducere, mai mereu pe punctul de a se desprinde decisiv (15-20, minutul 32, 20-26, minutul 40), dar cu mici momente de slăbiciune care le-au permis piteștencelor să strângă scorul și să spere într-o răsturnare spectaculoasă pe final (26-28, minutul 48, 30-32, minutul 57). Lipsite și în repriza secundă de aportul ofensiv al celor mai experimentate jucătoare, Anca Ionescu, izolată prin marcajul strâns al adversarei directe, și Maria Radu, care se resimțea în continuare în urma loviturii încasate, buzoiencele au reușit să mențină un nivel de joc ridicat, datorită evoluției excelente a altor două handbaliste de bază: Cristina Clisu, un veritabil „argint viu”, activă în apărare și cu eficiență maximă în atac, atât ca extremă, cât și din postura inedită de inter, și Elena Casian, înaltul inter cu o forță teribilă în brațul de aruncare. În ciuda vârstei fragede, Elena a arătat o precizie de invidiat în momente de presiune în care jocul putea lua o turnură neplăcută. Astfel, H.M. Buzău a obținut un succes important, scor 31-34, și se pare că doar situația financiară alarmantă o mai poate stopa din drumul către a 4-a participare consecutivă la turneul de promovare.  

SCM PITEȘTI - H.M. BUZĂU 31-34 (15-19)

Sala de Sport Universitatea Pitești. Arbitri: C. Popa (Galați)  - S. Toma (Brăila)

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Cristina Clisu 11g, Elena Casian 11g, Anca Ionescu 7g, Maria Radu 2g, Laura Zafiriadis 1g, Gabriela Moldoveanu 1g, Mădălina Mureș 1g, Gabriela Drugău.

Alte rezultate: Știința București - Rapid București 13-34, Dinamo București - Școala 181 București 37-22, CSM 2 București - CSU Târgoviște 39-21, Activ Plopeni - Piatra Neamț 22-26, Știința Bacău - Neptun Constanța 28-27, Spartac București - CNOT Iași 29-23.

 

DISTRACȚIE CU IAȘIUL

REZUMAT VIDEO

La nici 48 de ore, handbalistele buzoiene au revenit în teren pentru restanța din etapa a 2-a, cu Centrul Național Olimpic de Tineret din Iași, formație nou-înființată. Partida disputată luni, la orele prânzului, în Sala „Romeo Iamandi”, s-a potrivit însă ca o mănușă, deoarece H.M. Buzău a întâlnit un adversar net inferior valoric. Prilej de destindere după jocul solicitant de la Pitești, și totodată, un ușor antrenament pentru „șocul” de duminică, cu Dinamo. Buzoiencele au profitat de diferența mare de pe tabelă și au încercat să facă spectacol, spre amuzamentul și aprecierea spectatorilor. De evidențiat ar fi numărul mare de goluri înscrise de Anca Ionescu (17) și intervențiile frumoase din final ale portarului Alina Lupu. În cele din urmă, Handbal Municipal s-a impus cu 42-26 (20-11), a 7-a victorie stagională și un meritoriu loc 2 la jumătatea turului.

H.M. BUZĂU - CNOT IAȘI 42-26 (20-11)

Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” - Buzău. Arbitri: Marian Drăghici și Ionuț Drăguț - Vrancea.

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Ionescu 17g, Maria Radu 8g, Cristina Clisu 8g, Laura Zafiriadis 3g, Gabriela Moldoveanu 2g, Mădălina Mureș 2g, Gabriela Drugău 1g, Elena Casian 1g. 

 

 

6 noiembrie / Etapa a 7-a

SE REÎNNOADĂ ȘIRUL VICTORIILOR

*ȘCOALA 181 BUCUREȘTI - H.M. BUZĂU 33-40 (14-24)

REZUMAT VIDEO

Handbal Municipal a trecut repede peste eșecul dureros din derby-ul cu Rapid și s-a impus într-o manieră categorică în deplasare la Școala 181 București, într-un meci din cadrul etapei a 7-a a Diviziei A. 

Altădată un derby pentru promovare, partida de duminică, disputată într-o sală nouă, „Iris Sports Arena”, improprie pentru desfășurarea unor competiții oficiale din cauza lipsei tribunelor, a fost departe de nivelul handbalistic ridicat și de dramatismul din urmă cu 3-4 sezoane. Școala 181 și-a întinerit masiv lotul și a vandut cele mai bune produse din „pepinieră”, astfel că partida a fost în permanență la discreția grupării buzoiene. Pentru a evita producerea unei noi sincope în urma frustrărilor acumulate în disputa contra Rapidului, elevele lui Romeo Ilie și Ștefan Miloș au abordat partida cu maximă concentrare, iar după primele 10 minute de tatonare, au început să își clădească un avans considerabil. De la 6-7, Handbal Municipal a izbutit să marcheze de 7 ori consecutiv, risipind orice îndoială asupra echipei învingătoare încă de la jumătatea primei reprize. Cu interul Anca Ionescu și extremele Cristina Clisu și Laura Zafiriadis printre principalele marcatoare, buzoiencele au intrat la cabine cu un avans de 10 goluri.

În startul părții secunde, pe fondul unei ușoare relaxări, H.M.-ul le-a permis gazdelor să recupereze jumătate din deficit: 21-26, minutul 40. Dar o nouă accelerare a handbalistelor noastre a fost de ajuns pentru a readuce ecartul la cote liniștitoare: 25-34, minutul 50. De remarcat ar fi și paradele reușite cu precădere în repriza secundă de cei doi portari, Denisa Matei, respectiv Cătălina Ivașcu de la gazde. Handbal Municipal a bifat, astfel, a 5-a victorie stagională și a urcat pe poziția a 4-a cu un meci mai puțin disputat, restanța cu CNOT Iași. 

Pitești - Buzău pentru locul 3

Pentru H.M. Buzău urmează o partidă cu o importanță majoră în perspectiva configurației finale a clasamentului. Sâmbătă, handbalistele se vor deplasa la Pitești pentru a înfrunta principala contracandidată în lupta pentru ocuparea locului 3, ultimul care asigură prezența la turneul de baraj. După ce în vară i-a fost aprobată cererea de a se muta din Seria B în Seria A, SCM Pitești a avut un start bun de sezon: 5 victorii, un egal la Bacău și o înfrângere în fața liderului Rapid, rezultate care au propulsat-o pe poziția a doua a clasamentului. Astfel, este de așteptat ca buzoiencele să aibă parte de un test cu adevărat dificil. 

Rapidul, cu un pas în Liga Națională

Duminica trecută, în Giulești a fost programat și cel mai așteptat duel al sezonului, Rapid - Dinamo, principalele favorite la promovarea directă. Într-o sală arhiplină și o atmosferă incendiară, demnă de un adevărat derby, rapidistele au impresionat din nou, reușind să își zdrobească rivalele, scor 26-18 (13-4), o victorie care le asigură în mare măsură revenirea în Liga Națională la finele sezonului actual. 


Sala Iris Sports Arena - București. Arbitri: N.Chirițoiu - L.Neagu (Ialomița)

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Ionescu 12g, Cristina Clisu 11g, Laura Zafiriadis 7g, Elena Casian 5g, Maria Radu 2g, Gabriela Drugău 2g, Mădălina Mureș 1g, Gabriela Moldoveanu.

Alte rezultate: Rapid București - Dinamo București 26-18, Spartac București - SCM Pitești 26-39, CSU Târgoviște - Știința București 29-33, Piatra Neamț - CSM 2 București 29-28, CNOT Iași - Știința Bacău 24-29.

 

30 octombrie / Etapa a 6-a

EXECUȚIE CU PUBLIC: H.M. BUZĂU - RAPID BUCUREȘTI 25-43 (16-19)

REZUMAT VIDEO

Atmosferă de mare meci duminică, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”, la primul derby al sezonului. Publicul buzoian numeros avid de handbal de cel mai înalt nivel și o mică dar gălăgioasă galerie bucureșteană prefațau un spectacol handbalistic de calitate, între două formații de top ale Seriei A, ambele cu o linie de clasament imaculată după primele 5 etape. 

Din păcate, însă, lucrurile nu au stat chiar așa. Încă din primele minute, arbitrii Gal (Harghita) și Savu (Argeș), au umbrit realizările handbalistice, ținând cu tot dinadinsul să fie actori principali prin deciziile lor desprinse parcă din alt regulament. Factorul agravant a fost judecarea cu două unități de măsură diferite, majoritatea deciziilor fiind în defavoarea grupării buzoiene. 

Cu toate acestea, prima parte a jocului a fost extrem de disputată. În pofida piedicilor repetate venite din partea celor doi „fluierași”, handbalistele buzoiene au reușit să le ofere o replică pe măsura valorii rapidistelor. Chiar dacă oaspetele, cu un plus de omogenitate evident, au avut inițiativa, Handbal Municipal nu a pierdut trena, fiind mai mereu la doar 1-2 lungimi în urmă. Mai mult, formația noastră a și egalat în două rânduri, mai întâi la 12 prin Cristina Clisu, apoi la 14 grație reușitei Elenei Casian, tânărul inter care a avut o evoluție constant bună pe tot parcursul jocului. Prima desprindere notabilă s-a produs spre finalul reprizei, tot pe fondul unei greșeli de arbitraj. Anca Ionescu a fost oprită neregulamentar din drumul spre gol. Apărare în semicerc și un 7 metri clar ca lumina zilei mutat de Gal și Savu la 9 metri spre stupefacția întregii asistențe. În loc de 15-15, în doar câteva zeci de secunde scorul a devenit 14-17. A fost o primă „fisură” produsă în psihicul buzoiencelor, care au intrat la cabine cu un deficit de 3 goluri, deși nu au fost cu nimic mai prejos decât adversarele. 

Demoralizate și din ce în ce mai obosite, elevele lui Romeo Ilie au ținut tot mai greu pasul în partea secundă. Previzibil, din moment ce tehnicianul buzoian a avut doar două soluții pe banca de rezerve, în timp ce omologul Vasile Mărgulescu schimba liniile ca la hochei fără ca randamentul oaspetelor să scadă. Bomboana de pe colivă a fost pusă tot de cei doi arbitri, care au ținuț morțiș să contribuie decisiv la desprinderea Rapidului printr-o nouă decizie halucinantă. Anca Ionescu a fost lovită dur în față de extrema Ana Maria Chirigiu. Dar din nou stupoare: două minute eliminare și pentru golghetera H.M.-ului! A fost momentul în care gazdele au renunțat definitiv la luptă, în timp ce giuleștencele au zburdat pe final către o victorie categorică. Protestele vehemente ale spectatorilor și ale oficialilor buzoieni au fost în zadar. Misiune îndeplinită pentru arbitri, dar și pentru antrenorul Mărgulescu, cel care a părăsit terenul apostrofat, dar împăcat cu gândul că Rapidul a scăpat cu bine de una dintre cele mai grele deplasări ale sezonului. 

Handbalistelor buzoiene nu le rămâne decât să își oblojească atât rănile fizice, cât și cele emoționale și să încerce să se întoarcă cu punctaj maxim din următoarele două deplasări, de la Școala 181 București (6 noiembrie), respectiv Pitești (13 noiembrie). Și, de ce nu? Poate că la retur, chiar în Giulești, va veni momentul revanșei.  

 

Romeo Ilie (antrenor): Modul iritant și nejust în care s-a arbitrat a creat o stare de nervozitate care ne-a scos din joc. Arbitraj evident părtinitor în favoarea Rapidului. Jucătoarele noastre erau deja demoralizate de la pauză. La vestiar toate erau pur și simplu dărâmate. Ne-au scos din mână, la aceleași infracțiuni, deciziile au fost total opuse. Psihic ne-au turnat plumb în picioare

Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”. Arbitri: Gal (HR) - Savu (AG). Observator: M.Mărgărit (PH)

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Elena Casian 7g, Anca Ionescu 7g, Cristina Clisu 5g, Maria Radu 2g, Laura Zafiriadis 2g, Gabriela Drugău 2g, Gabriela Moldoveanu, Mădălina Mureș. 

Rapid: Georgeta Gureșoaie, Andreea Arghir - Andreea Trăilă 12g, Laura Leahu 11g, Alina Dobrin 5g, Ana Maria Chirigiu 5g, Georgiana Bazon 4g, Cristina Niculae 2g, Andreea Cruceanu 1g, Mihaela Doica 1g, Roxana Bodârlău 1g, Alexandra Trifan 1g. 

Alte rezultate: Dinamo București - CSU Târgoviște 40-21, SCM Pitești - Școala 181 București 43-31, Știința București - Piatra Neamț 23-26, CSM 2 București - Neptun Constanța 31-24, Știința Bacău - Spartac București 24-21, Activ Plopeni - CNOT Iași 38-30.

 

30 octombrie / Etapa a 6-a

PĂZEA, TRECE RAPIDUL!

Primul meci cu adevărat important al sezonului este programat duminică, la Buzău, în Sala „Romeo Iamandi”. Cu începere de la ora 11.00, Handbal Municipal va înfrunta principala favorită la promovarea directă la finele acestei ediții: Rapid București. Cu toate că a retrogradat în primăvară din Liga Națională, formația giuleșteană a reușit să își păstreze în întregime lotul, având ca atu valoarea, omogenitatea, dar și experiența unor jucătoare cu ștate vechi la cel mai înalt nivel. Duminică vom avea adversare care nu necesită o prezentare suplimentară: Alina Dobrin, Roxana Bodîrlău, Cristina Niculae sau Ramona Geană. Mai mult, în pauza intercompetițională, Rapidul a transferat și cele mai bune jucătoare de la Știința București, reputatul tehnician Vasile Mărgulescu având acum la dispoziție un grup numeros, cu multe soluții viabile și pe banca de rezerve. 

Astfel, misiunea buzoiencelor va fi una deosebit de dificilă. În tabăra noastră persistă atât problemele de efectiv, cât și cele financiare. Însă, elevele lui Romeo Ilie și Ștefan Miloș nu vor ceda fără luptă. Cu ambiția, dăruirea și avantajul terenului propriu de partea lor, buzoiencele vor încerca să le ofere marelor favorite o replică pe măsură. 

Intrarea spectatorilor este liberă, astfel că H.M. Buzău invită toți microbiștii să le fie alături handbalistelor noastre în această perioadă delicată pe care o traversează clubul „fanion” al orașului.  

 

16 octombrie / Etapa a 5-a

PATRU DIN PATRU: CSU TÂRGOVIȘTE - H.M. BUZĂU 32-49 (17-21)

REZUMAT VIDEO

Handbal Municipal își menține parcursul impecabil în startul sezonului. Buzoiencele și-au trecut în cont a 4-a victorie consecutivă pe terenul modestei CSU Târgoviște, la capătul unei partide fără istoric.

În concordanță cu vremea de afară, și în Sala Polivalentă din Târgoviște a „plouat” cu goluri. De altfel, singurul aspect negativ a fost numărul mare de goluri încasate din partea unui adversar mult inferior valoric, majoritatea venind și pe fondul relaxării produse de diferența mare de pe tabelă. Ca de fiecare dată, elevele lui Romeo Ilie și Ștefan Miloș s-au revanșat în atac, acolo unde s-au „întrecut” în realizări spectaculoase. În prima jumătate a meciului s-au evidențiat extremele Cristina Clisu și Laura Zafiriadis. Mult mai rapide decât adversarele directe și cu o gamă largă de execuții, cele două au pus umărul la o primă desprindere notabilă: 7-12, minutul 15. A fost nevoie, însă, și de experiența liderelor Anca Ionescu și Maria Radu pentru ca Handbal Municipal să ducă ecartul la cote conforme cu realitatea. Cu precădere în al doilea mitan, gazdele nu au mai putut ține pasul cu ritmul impus de buzoience, tabela indicând la final o diferență de 17 „lungimi”. De remarcat ar fi și noul record stabilit de golghetera Anca Ionescu, căpitanul H.M.-ului reușind să „perforeze” de 21 de ori poarta adversă.

Romeo Ilie (antrenor): „Cu toate că ne-am trezit de dimineață și am plecat la 6.30 din Buzău, fetele au abordat jocul cu mare chef de victorie și s-au instalat la cârmă din start. Prima repriză a fost ca o încălzire, de fiecare dată când ne desprindeam, gazdele reușeau să revină. Iar în repriza a doua ne-am dezlănțuit. Țin să remarc că, deși nu au primit bani de 4 luni, handbalistele și-au dorit să demonstreze iarăși că pot obține performanțe dacă ar fi ajutate financiar”.

După o nouă pauză de două săptămâni, pentru Handbal Municipal urmează cel mai dificil test al sezonului. Pe 30 octombrie, la Buzău, va veni principala favorită la promovarea directă, Rapid București, formația cu cel mai valoros și omogen lot din Divizia A. 

A MAI PLECAT O TITULARĂ

H.M. Buzău se confruntă în acest debut de sezon cu mari probleme de efectiv, antrenorul Romeo Ilie având la dispoziție un lot restrâns numeric. Săptămâna trecută, gruparea buzoiană a mai primit o lovitură, după ce Cristiana Ciuplea, una dintre jucătoarele de bază, a dat curs unei oferte venite din prima ligă, de la nou-promovata Cetate Deva. „Cristiana venise la Buzău pentru a juca în Liga Națională. În condițiile actuale nu o mai puteam ține. Era firesc să o lăsăm să facă acest pas. Așa a fost și înțelegerea inițială”, a precizat tehnicianul buzoian. Pentru a suplini plecarea pivotului bucureștean, a fost adusă Mădălina Mureș, o tânără din Brăila care a și înscris de 3 ori în partida de la Târgoviște, la a doua sa apariție în tricoul H.M.-ului. 


Sala Polivalentă Târgoviște. Arbitri: Marian Băbău - Alexandru Roibu (Prahova).

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Ionescu 21g, Cristina Clisu 8g, Laura Zafiriadis 5g, Maria Radu 4g, Elena Casian 4g, Mădălina Mureș 3g, Gabriela Drugău 2g, Gabriela Moldoveanu 2g.

Alte rezultate: Rapid București - Școala 181 București 50-17, Piatra Neamț - Dinamo București 26-36, Neptun Constanța - Știința București 26-25, Știința Bacău - SCM Pitești 27-27, Spartac București - Activ Plopeni 31-38. CNOT Iași - CSM 2 București va fi reprogramat. 

 

 

12 octombrie / Etapa a 4-a

SHOW TOTAL: H.M. BUZĂU - HCF PIATRA NEAMȚ 44-30 (21-12)

Handbal Municipal a obținut, miercuri, a treia victorie stagională, după ce a surclasat pe teren propriu formația HCF Piatra Neamț, într-un meci din cadrul etapei a 4-a a Diviziei A.

Prima apariție în fața spectatorilor buzoieni a reprezentat un adevărat galop de sănătate. Cu Anca Ionescu revenită de la Cisnădie cu mare poftă de joc și cu Maria Radu, din nou în primul „7” după aproape doi ani de pauză, formația buzoiană s-a distrat cu o adversară care, pe hârtie, se anunța a fi una greu de învins. Elevele lui Romeo Ilie au trecut iarăși în plan secund problemele financiare cu care se confruntă și timp de 60 de minute și-au etalat calitățile, demonstrând că formează în continuare un grup unit și valoros. Partida a „curs” într-o singură direcție, Handbal Municipal reușind desprinderea pe tabelă chiar din primele 20 de minute. Cu victoria deja asigurată, în repriza secundă handbalistele buzoiene le-au oferit un adevărat show ofensiv suporterilor prezenți în tribunele Sălii Sporturilor. Nu au lipsit „aerienele”, piruetele sau golurile pe la spate, execuții care au făcut deliciul asistenței și au destins atmosfera tensionată care trenează în „sânul” echipei încă din vară. Totodată, prestațiile fără cusur și ușurința cu care își înving rând pe rând adversarele din eșalonul secund ne fac iarăși să regretăm că H.M. Buzău nu poate evolua acolo unde îi este locul: în Liga Națională.

În etapa a 5-a, Handbal Municipal se va deplasa pe terenul modestei CSU Târgoviște, penultima clasată. Partida se va disputa duminică, cu începere de la ora 11:00. 


Sala Sporturilor „R.Iamandi”. Intrarea liberă. Arbitri: M.Agliceriu (PH) - M.Turdean (MS).

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Ionescu 19g, Cristina Clisu 10g, Laura Zafiriadis 4g, Maria Radu 3g, Cristiana Ciuplea 2g, Gabriela Drugău 2g, Elena Casian 2g, Gabriela Moldoveanu 2g, Mădălina Mureș. 

Alte rezultate: SCM Pitești - Rapid București 30-39, Activ Plopeni - Știința Bacău 27-21, Școala 181 București - CSU Târgoviște 34-25, CSM 2 București - Spartac București 39-13. Dinamo București - Neptun Constanța 34-17. Știința București - CNOT Iași va fi reprogramat. 

 

11 octombrie / Etapa a 4-a

DEBUT ÎN FAȚA PROPRIILOR SUPORTERI

*H.M. Buzău - HCF Piatra Neamț, miercuri, ora 16.00

Handbal Muncipial va disputa, miercuri, primul meci oficial de pe teren propriu din ediția 2016-2017 a Diviziei A. Adversară va fi HCF Piatra Neamț, una dintre pretendentele la ocuparea unui loc pe podium la finele acestei stagiuni. Formația pregătită de experimentatul Dan Valentin a cedat, însă, surprinzător, etapa trecută, chiar în propriul fief, în fața Școlii 181 București, un eșec venit și pe fondul unor probleme de efectiv. 

În tabăra buzoiană, încrederea este la cote maxime după cele două victorii obținute în pofida unui lot restrâns numeric, din care au lipsit mai multe piese de bază. La partida de miercuri, Romeo Ilie va putea conta din nou și pe cea mai importantă jucătoare, Anca Lipan Ionescu. Golghetera H.M.ului a revenit la Buzău după un scurt periplu în Liga Națională, fiind împrumutată pentru trei partide la prim-divizionara Măgura Cisnădie. „A fost o experiență foarte bună pentru mine, m-a ajutat, am tras anumite concluzii și am revenit la echipa mea, cu gândul de a câștiga cât mai multe meciuri, chiar dacă suntem puține jucătoare și nu avem bani”, a declarat Anca. 

REVINE ȘI MARIA RADU!

După ce în vară mai multe handbaliste importante au părăsit echipa din pricina situației financiare precare, oficialii H.M.-ului s-au văzut nevoiți să se reorienteze din mers. Prin urmare, în această pauză competițională, lotul a fost completat cu Maria Neghea Radu, una dintre jucătoarele cu ștate vechi la Handbal Municipal, retrasă din activitate în urmă cu doi ani din cauza unei accidentări. În prezent profesoară de sport la Liceul Teoretic din Pogoanele, Maria și-a reluat antrenamentele în urmă cu două săptămâni și va redebuta miercuri în tricoul formației buzoiene. Cu o vastă experiență și certe calități, interul va aduce un plus important atât pe faza de apărare, cât și în atac. 


29 septembrie / Etapa a 3-a

VICTORIE FĂRĂ REZERVE

*CSU NEPTUN CONSTANȚA - H.M. BUZĂU 22-27 (9-13)

Handbal Municipal continuă să impresioneze. În pofida tuturor dificultăților întâmpinate în ultimele luni, handbalistele buzoiene au luptat până la epuizare și s-au întors cu toate punctele de pe litoral, obținând o victorie muncită și pe deplin meritată pe terenul formației Universitatea Neptun Constanța.

Cu jucătoarele neplătite din vară și cu obligativitatea de a se limita la doar 2 ore pe săptămână de antrenament în Sala Sporturilor din cauza neajunsurilor financiare, H.M. Buzău a reușit să strângă rândurile și să obțină al doilea succes stagional. Fără Anca Ionescu și cu Roxana Tabarcea nevoită să-și încurajeze colegele de pe bancă în urma unei accidentări la genunchi care o va ține cel puțin o lună în afara terenului, Romeo Ilie a avut din nou la dispoziție un lot restrâns numeric: doar 9 jucătoare, dintre care doi portari. Antrenorul buzoian s-a văzut nevoit să inoveze pentru a forma un prim „7” competitiv. Astfel, pivotul Cristiana Ciuplea a primit rolul de coordonatoare, iar extrema Cristina Clisu a fost „scoasă” la linia de 9 metri. Dar, cu toate aceste permutări, H.M. Buzău a început partida nesperat de bine. Cu „tunara” Elena Casian în zi de șut, formația noastră a condus încă din start: 0-3 - minutul 5, 4-7 - minutul 10. Apoi, gazdele și-au luat măsuri și s-au apărat mai bine în zona centrală, în încercarea de a stopa seria reușitelor de la distanță, dar buzoiencele au deschis imediat jocul pe extreme, iar prin reușitele Laurei Zafiriadis, cea care avea să fie principala marcatoare a echipei, cu 7 goluri, Handbal Municipal s-a desprins chiar și la 6 „lungimi” înainte de pauză.

Fără soluții pe banca de rezerve, gruparea buzoiană a abordat și repriza secundă în aceeași formulă. Inevitabil, pe măsură ce minutele s-au scurs, starea de oboseală a handbalistelor buzoiene s-a accentuat, iar gazdele au început să se apropie amenințător, ajungâng la un singur gol în urma H.M.-ului cu 10 minute înainte de final: scor 20-21. După un ultim time-out care a avut un dublu rol, un moment de respiro și o reașezare tactică pentru ultimele minute, jucătoarele buzoiene au izbutit un forcing de final dând dovadă de dăruire, ambiție și determinare, atribute fără de care victoria de la Constanța nu ar fi fost posibilă. Apărarea a închis toate culoarele către poarta apărată foarte bine de Denisa Matei, iar golurie înscrise, rând pe rând, de Cristiana Ciuplea, Cristina Clisu sau Gabriela Moldoveanu, le-au tăiat definitiv elanul tinerelor constănțence, polivalenta Gabriela Drugău stabilind scorul final, 22-27, dând totodată și tonul bucuriei în tabăra buzoiană.

Cu moralul ridicat, dar și cu speranța ameliorării situației financiare, Handbal Municipal privește cu încredere către următorul meci, cu HCF Piatra Neamț, programat pe 12 octombrie, la Buzău.   


Sala Sporturilor Constanța. Arbitri: C. Murariu și M. Tabacariu - Neamț.

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Laura Zafiriadis 7g, Cristiana Ciuplea 5g, Elena Casian 5g, Cristina Clisu 4g, Gabriela Drugău 3g, Gabriela Moldoveanu 3g, Roxana Tabarcea, Mihaela Mihalcea. 

Alte rezultate: CSU Târgoviște - Rapid București 19-34, Activ Plopeni - SCM Pitești 24-27, Spartac București - Știința București 19-33, Știința Bacău - CSM 2 București 19-23, HCF Piatra Neamț - Școala 181 București 29-34. Meciul CNOT Iași - Dinamo București va fi reprogramat. 

 

 

25 septembrie  / Rezultate

ETAPĂ FĂRĂ SURPRIZE

Duminică s-au disputat meciurile din cadrul rundei secunde a Diviziei A. Iată rezultatele înregistrate: Rapid București - HCF Piatra Neamț 38-18, Dinamo București - Spartac București 34-20, SCM Pitești - CSU Târgoviște 40-20, Știința București - Știința Bacău 31-30, CSM 2 București - Activ Plopeni 31-24 și Școala 181 București - Neptun Constanța 26-29. Partida dintre H.M. Buzău și CNOT Iași va fi reprogramată.  

 

18 septembrie / Etapa 1

PUNCT ȘI DE LA CAPĂT

*SPARTAC BUCUREȘTI - H.M. BUZĂU 24-39 (5-17)

Pentru Handbal Municipal, pauza intercompetițională extrem de agitată s-a încheiat. După o vară în care au trăit cu iluzia revenirii în Liga Națională, în urma locului 3 obținut la turneul de baraj de la Pitești, handbalistele buzoiene s-au văzut nevoite să o ia de la capăt din cauza bugetului insuficient, iar duminică s-au aliniat, pentru al 6-lea sezon consecutiv, la startul Diviziei A.

Perioada dificilă traversată de H.M. Buzău a lăsat urme adânci și în efectivul formației. La primul meci al sezonului, antrenorul Romeo Ilie a avut la dispoziție doar 10 jucătoare, dintre care doi portari. Cu toate acestea, Handbal Municipal a demonstrat că rămâne una dintre echipele de luat în seamă și în noua ediție de campionat, buzoiencele obținând o victorie la 15 goluri diferență în deplasarea de la Spartac București.  

Doar primele 10 minute ale confruntării au stat sub semnul echilibrului. De la 3-3, buzoiencele au accelerat și s-au desprins decisiv încă din prima jumătate, reușind o serie de 10 goluri, majoritatea pe contraatac, cu extremele Cristina Clisu și Laura Zafiriadis în prim-plan. După accidentarea Roxanei Tabarcea, Romeo Ilie s-a văzut nevoit să ducă la bun sfârșit partida cu doar 7 jucătoare, dar asta nu a împedicat H.M.-ul să se desprindă chiar și la 17 goluri diferență (14-31, minutul 50), după reușitele nou-venitei Gabriela Moldoveanu, cea care a stabilit și scorul final: 24-39.

Iașiul a cerut amânarea

Conform țintarului inițial, Handbal Municipal ar fi trebuit să debuteze în fața propriilor suporteri la finele acestei săptămâni, pe 25 septembrie. Însă, la cererea nou-înființatei CNOT Iași, partida din cadrul etapei a doua va fi reprogramată, urmând a se disputa, cel mai probabil, în luna octombrie. Astfel, următorul meci oficial va avea loc tot în deplasare, pe 29 septembrie, cu Neptun Constanța. 


Sala RAPID - București. Arbitri: O.Ivanciu și A.Nedelcu - Dâmbovița. 

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Cristina Clisu 10g, Laura Zafiriadis 10g, Gabriela Moldoveanu 7g, Cristiana Ciuplea 5g, Elena Casian 3g, Anca Ionescu 2g, Gabriela Drugău 2g, Roxana Tabarcea.

Alte rezultate: Neptun Constanța - Rapid București 20-44, Știința Bacău - Dinamo București 22-37, Piatra Neamț - Târgoviște 43-22, Activ Plopeni - Știința București 19-27, CSM 2 București - SCM Pitești 22-27. CNOT Iași - Școala 181 București a fost reprogramat.

 

7 septembrie / Amical

H.M. BUZĂU - HC DUNĂREA BRĂILA 28-36 (11-23)

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Lipan Ionescu 9g, Elena Casian 6g, Roxana Tabarcea 5g, Cristiana Ciuplea 5g, Cristina Clisu 2g, Gabriela Dumitrașcu 1g, Laura Zafiriadis, Gabriela Drugău, Gabriela Moldoveanu, Mihaela Mihalcea, Ștefania Dăniță.

Dunărea Brăila: Elena Voicu, Ana Maria Micu – Timeea Tătar 7g, Aneta Pîrvuț Udriștoiu 6g, Bianca Tiron 4g, Cristina Gheorghe 4g, Gabriela Perianu 3g, Gabriella Szucs 3g, Mădălina Zamfirescu 2g, Andreea Dincu Lipară 2g, Natasha Krnic 2g, Alexandra Orșivschi 2g, Mihaela Obedeanu 1g, Cătălina Preda. 


6 septembrie / Presezon

AMICAL DE LUX: H.M. BUZĂU - HC DUNĂREA BRĂILA

Sala Sporturilor ”Romeo Iamandi” va găzdui, miercuri dimineață, cel mai interesant joc de pregătire din această pauză competițională. Cu începere de la ora 11.00, Handbal Municipal va înfrunta una dintre cele mai valoroase formații de pe plan intern, HC Dunărea Brăila, pretendentă clară la un loc pe podium în ediția 2016-2017 a Ligii Naționale. Din lotul Brăilei fac parte și 6 componente ale echipei naționale: Ana Maria Tănăsie, Gabriela Perianu, Gabriella Szucs, Mădălina Zamfirescu, Bianca Tiron și Aneta Pîrvuț Udriștoiu. 


1 septembrie / Turneu amical

UPDATE: H.M. BUZĂU, LOCUL 2 LA ”CUPA DE TOAMNĂ ACTIV”

REZULTATE:

H.M. Buzău - Neptun Constanța 37-34 - cea mai bună jucătoare: Cristina Clisu.

H.M. Buzău - CSM Slatina 24-42 - cea mai bună jucătoare: Ștefania Dăniță.

H.M. Buzău - Activ Plopeni 38-31 - cea mai bună jucătoare: Cristiana Ciuplea.

H.M. Buzău - Știința Bacău 33-23 - cea mai bună jucătoare: Denisa Matei

H.M. Buzău - CSM 2 București 38-30 - cea mai bună jucătoare: Anca Ionescu

Turneul a fost câștigat de CSM Slatina, formație care a obținut victorii pe linie. 


La finele acestei săptămâni, Handbal Municipal va susține ultimele jocuri de pregătire înaintea startului noului sezon competițional. Formația buzoiană va participa la „Cupa de Toamnă Activ”, un puternic turneu amical devenit deja tradițional găzduit de Plopeni. La startul celei de-a 5-a ediții se vor alinia alte 5 divizionare secunde: CSM Slatina, CSM 2 București, Neptun Constanța, Știința Bacău și gazdele de la Activ Plopeni.  


Programul turneului:

Vineri, 2 septembrie

09.00: Activ Plopeni - CSM 2 București

10.45: H.M. Buzău - Neptun Constanța 

12.30: Știința Bacău - CSM Slatina

16.00: CSM 2 București - Neptun Constanța

17.45: CSM Slatina - H.M. Buzău 

19.30: Activ Plopeni- Știința Bacău

Sâmbătă, 3 septembrie

09.00: Știința Bacău - CSM 2 București

10.45: Neptun Constanța - CSM Slatina

12.30: H.M. Buzău - Activ Plopeni

16.00: CSM 2 București - CSM Slatina

17.45: Știința Bacău - H.M. Buzău

19.30: Activ Plopeni - Neptun Constanța

Duminică. 4 septembrie

09.00: CSM Slatina - Activ Plopeni

10.45: Neptun Constanța - Știința Bacău 

12.30: H.M. Buzău - CSM 2 București

 

27 august / Amical

H.M. BUZĂU - RAPID BUCUREȘTI 22-26 (11-11)

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Elena Casian 7g, Roxana Tabarcea 5g, Laura Zafiriadis 3g, Cristina Clisu 3g, Cristiana Ciuplea 2g, Gabriela Drugău 1g, Gabriela Moldoveanu 1g, Alexandra Vișan.

Rapid: Georgeta Gureșoaie, Ioana Simion - Laura Leahu 5g, Alexandra Trifan 4g, Georgiana Brătulescu 4g, Georgiana Bazon 4g, Andreea Cruceanu 3g, Andreea Trăilă 2g, Mihaela Doica 2g, Ana Maria Chirigiu 1g, Mihaela Popa 1g, Ramona Geană.

 

26 august / Amical

H.M. BUZĂU - RAPID BUCUREȘTI 22-32 (12-13)

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Cristina Clisu 7g, Cristiana Ciuplea 6g, Elena Casian 4g, Laura Zafiriadis 3g, Gabriela Moldoveanu 2g, Roxana Tabarcea, Gabriela Drugău, Alexandra Vișan, Anca Ionescu.

Rapid: Georgeta Gureșoaie, Ioana Simion - Alexandra Trifan 5g, Andreea Trăilă 5g, Mihaela Popa 4g, Georgiana Brătulescu 3g, Laura Leahu 3g, Georgiana Bazon 3g, Andreea Cruceanu 3g, Ramona Geană 2g, Alina Gheorghe 2g, Mihaela Doica 1g, Marina Stancu 1g, Ana Maria Chirigiu, Cristina Niculae. 

 

24 august / Info    

S-A STABILIT ȚINTARUL!

Federația Română de Handbal a anunțat, astăzi, programul competițional al Diviziei A la handbal feminin, ediția 2016-2017. Formația noastră are parte de un debut de sezon facil, în deplasare la Spartac București, pentru ca în etapa a 2-a să primească vizita nou-înființatei CNOT Iași. Cele mai dificile confruntări sunt programate spre jumătatea turului, mai exact în etapele a 6-a și a 9-a, când H.M. Buzău va înfrunta, pe teren propriu, principalele favorite la promovare: Rapid București și Dinamo București. Prima etapă este programată pe 18 septembrie. 

Programul turului:

Etapa 1: Spartac București - H.M. Buzău

Etapa 2: H.M. Buzău - CNOT Iași

Etapa 3: Neptun Constanța - H.M. Buzău 

Etapa 4: H.M. Buzău - Piatra Neamț

Etapa 5: CSU Târgoviște - H.M. Buzău

Etapa 6: H.M. Buzău - Rapid București

Etapa 7: Școala 181 Buc. - H.M. Buzău 

Etapa 8: SCM Pitești - H.M. Buzău

Etapa 9: H.M. Buzău - Dinamo București 

Etapa 10: Știința București - H.M. Buzău

Etapa 11: H.M. Buzău - CSM 2 București

Etapa 12: Activ Plopeni - H.M. Buzău 

Etapa 13: H.M. Buzău - Știința Bacău

Program complet - AICI

 

24 august / Amicale

DUBLĂ AMICALĂ CU RAPID, LA BUZĂU

Handbal Municipal va susține încă două partide amicale deosebit de interesante la sfârșitul acestei săptămâni. Vineri, la ora 18.00, și sâmbătă dimineață, la 09.30, la Buzău va veni puternica Rapid București, formație proaspăt retrogradată din Liga Națională, dar care dispune în continuare de un lot foarte valoros, întărit în această vară și cu 4 dintre cele mai importante jucătoare din angrenajul Științei București. Până la startul campionatului, H.M. Buzău va mai participa la un turneu amical găzduit de Plopeni la începutul lunii septembrie. 

 

17 august / Info

26 DE FORMAȚII ÎNSCRISE LA STARTUL DIVIZIEI A

Federația Română de Handbal a anunțat, astăzi, componența celor două serii ale Diviziei A la handbal feminin. Cele 26 de formații înscrise în sezonul 2016-2017 au fost împărțite, ca de obicei, în două serii pe criterii geografice. Handbal Municipal Buzău face parte din Seria A, alături de alte 13 formații. La capitolul noutăți, consemnăm înființarea echipelor Dinamo București (care dispune de un buget consistent, grație căruia va ataca promovarea în Liga Națională încă din primul sezon) și CNOT Iași, dar și mutarea din „vest” în „est” a formației SCM Pitești, care a „cochetat” în precedentele sezoane cu podiumul Seriei B. 

Tragerea la sorți a programului competițional va avea loc luni, 22 august, în Sala de Consiliu a Federației Române de Handbal. 

Seria A: CS H.M. Buzău, CS Rapid București, CS Dinamo București, CSU Neptun Constanța, CSM 2 București, HCF Piatra Neamț, CSU Știința București, ACS Școala 181 SSP București, HC Activ CSO Plopeni, CS Știința Bacău, SCM Pitești, CNOT Iași, ACS Spartac București, CSU Târgoviște.

Seria B: CS Minaur Baia Mare, SC Mureșul Tg.Mureș, CSM Slatina, CSS Caracal, ACS Avram Iancu Arad, ACS Crișul Chișineu-Criș, CSU Univ. de Vest Timișoara, ACS Sepsi Sic Sf.Gheorghe, CSU Oradea, CSU Reșița, CNE Brașov, CS Extrem Baia Mare.


11 august / Amical

H.M. BUZĂU - DANUBIUS GALAȚI 24-32 (13-17)

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Lipan Ionescu 5g, Cristina Clisu 5g, Cristiana Ciuplea 4g, Laura Zafiriadis 4g, Roxana Tabarcea 3g, Elena Casian 2g, Gabriela Moldoveanu 1g, Gabriela Drugău.

Danubius Galați: Michaela Derdelova, Laura Bujoiu - Iulia Artean 8g, Alexandra Georgescu 7g, Andreea Taivan 5g, Ștefania Florea 4g, Cosmina Cozma 4g, Nicoleta Eșanu 2g, Mirela Vîlcu 1g, Mădălina Conache 1g. 

Repriza a 3-a (15 minute): 5-10. Pentru H.M. Buzău au marcat: Ștefania Dăniță 3g, Gabriela Drugău 1g, Roxana Tabarcea 1g. Au mai evoluat: Alexandra Dumitrașcu și Marina Alexandru. 


7 august / Amical

H.M. BUZĂU - CSM UNIREA SLOBOZIA 24-40 (13-19)

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Lipan Ionescu 7g, Elena Casian 4g, Andreea Mărginean 3g, Cristina Strahan 2g, Cristiana Ciuplea 2g, Laura Zafiriadis 2g, Roxana Tabarcea 2g, Cristina Clisu 1g, Alexandra Dumitrașcu 1g, Gabriela Moldoveanu.

Slobozia: Diana Petrescu, Mădălina Ion - Andreea Tâlvâc Enescu 9g, Alexandra Iovănescu 9g, Raluca Dăscălete 4g, Irina Marchidanu 4g, Mădălina Predoi 3g, Ana Maria Horobeț 3g, Andreea Antoce Ivan 3g, Alina Ilie 3g, Oana Ionescu 1g, Cătălina Sava 1g.

 

5 august / Info

H.M. BUZĂU REVINE ÎN DIVIZIA A

Săptămâna extrem de agitată traversată de Handbal Municipal se încheie, totuși, cu o veste bună pentru iubitorii handbalului din Buzău. După ce marți, oficialii echipei s-au văzut nevoiți să renunțe la visul de a reveni în Liga Națională din cauza bugetului insuficient primit din partea autorităților locale, timp de 3 zile, Ștefan Miloș și Romeo Ilie au trăit cu teama că formația noastră s-ar putea chiar desființa, deoarece perioada de înscriere la Divizia A s-a încheiat pe 15 iulie. Emoțiile s-au risipit, însă, vineri, când H.M. Buzău a fost reprimită în eșalonul secund în urma votului pozitiv din cadrul ședinței Consiliului de Administrație al Federației Române de Handbal. Astfel, handbalistele buzoiene se vor alinia, pentru al 6-lea sezon consecutiv, la startul Diviziei A.  

În acest week-end, buzoiencele vor susține și primul joc de verificare al verii. Duminică, la ora 13.00, în Sala Sporturilor ”Romeo Iamandi”, H.M. Buzău va întâlni prim-divizionara CSM Unirea Slobozia.


2 august / Anunț

OFICIAL: CA URMARE A REFUZULUI PRIMĂRIEI BUZĂU DE A FINANȚA ACTIVITATEA ECHIPEI, DAR ȘI DIN CAUZA SUMEI DERIZORII ALOCATE DE CONSILIUL JUDEȚEAN, HANDBAL MUNICIPAL BUZĂU SE VEDE NEVOITĂ SĂ ANUNȚE, CU REGRET, RETRAGEREA DIN LIGA NAȚIONALĂ DE HANDBAL FEMININ, SEZONUL 2016-2017.

 

19 iulie / Start

DIN NOU LA TREABĂ: 8 JUCĂTOARE NOI LA REUNIRE

Echipa buzoiană de handbal s-a reunit, luni după-amiază, în vederea începerii pregătirii noului sezon, în care Handbal Municipal va reveni, după 5 ani de absență, pe prima scenă a handbalului feminin românesc.

După o scurtă ședință ținută pe parchetul Sălii Sporturilor, Romeo Ilie și Ștefan Miloș și-au scos elevele în aer liber, pentru câteva serii de alergări ușoare pe terenul de rugby din Parcul Tineretului. La primul antrenament al verii au fost prezente și 8 jucătoare noi: Andreea Mărginean (inter/centru, o foarte bună apărătoare, fostă componentă a loturilor naționale de junioare și tineret, vine de la prim-divizionara CSM Slobozia; a mai evoluat, în trecut, la Neptun Constanța și Oltchim Rm.Vâlcea), Cristiana Ciuplea (pivotul bucureștean revine la Buzău după un an și jumătate, timp în care a jucat în Liga Națională, la Măgura Cisnădie), Cristina Strahan (jucătoare polivalentă la linia de 9 metri, fostă junioară la CSS1 Constanța, a mai trecut pe la Neptun Constanța și CSM Slobozia), Paula Chirilă (după mai multe sezoane în care a îmbrăcat tricoul formației din orașul natal, HC Alba Sebeș, talentatul inter vine la HM Buzău - via CSM Slobozia - după un an petrecut în Islanda, la prim-divizionara KA Akureyri), Ana Ciurariu (inter, Știința Bacău), Gabriela Moldoveanu (extremă, Activ Plopeni, LPS Brăila), Elena Casian (inter, Activ Plopeni, LPS Brăila) și Alexandra Vișan (inter, junioară la LPS Focșani). De asemenea, la prima ședință de pregătire au participat și junioarele de la CS H.M. Buzău.

Romeo Ilie: „În continuare încercăm să ne completăm lotul. Suntem în tratative cu încă 3 jucătoare. Pe viitor, daca va mai fi cazul pentru alte întăriri, vom discuta cu două echipe pentru împrumutul altor două handbaliste”

Cristiana Ciuplea: „Chiar îmi doream să revin la Buzău. Sunt optimistă. Cred că vom rezista în prima ligă cu multă muncă și determinare”

La capitolul plecări, în lotul H.M.-ului nu se mai regăsesc: Simona Duță (retrasă din activitate), Mirela Vîlcu (Danubius Galați), Delia Bohotici (Baia Mare?) și Daniela Udrea. A absentat și Larisia Baciu, care ia în calcul posibilitatea de a se stabili în Anglia. 

Lotul prezent la reunire: Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Ionescu, Laura Zafiriadis, Gabriela Drugău, Alexandra Ciolpan, Paula Chirilă, Cristina Strahan, Andreea Mărginean, Cristiana Ciuplea, Ana Ciurariu, Elena Casian, Gabriela Moldoveanu, Alexandra Vișan, Cristina Clisu, Roxana Tabarcea.