CLASAMENT     

 1.  Rapid Buc.   15
 2.  Dinamo Buc.  12
 3.  H.M. BUZĂU  12
 4.  SCM Pitești  10
 5.  CSM 2 Buc.   9
 6.  Știința Buc.   9
 7.  Activ Plopeni   6
 8.  Școala 181 Buc   6
 9.  Neptun CT.   6
10. Piatra Neamț   3
11. Știința Bacău   1
12. CNOT Iași   0
13. Spartac Buc.   0
14. CSU Târgoviște   0

  Clasament detaliat - AICI

   Program complet - AICI

 

  URMĂTORUL MECI

   H.M. Buzău - Rapid Buc.

   Duminică, 30 octombrie

            ORA 11.00

    Sala „Romeo Iamandi”

         -intrarea liberă-

LINK-URI UTILE


PUBLICITATE

SPONSORI

PRIMĂRIA BUZĂU
CONSILIUL JUDETEAN BUZĂU

IDM DINAMIC

TOLEDO BUZAU

GLOBAL CASH&CARRY

METROMAX BUZAU

SIM IMPEX BUZAU

SERAS S.A. BUZAU

 AZUGA APĂ DE IZVOR

 

PARTENERI MEDIA

Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

 

30 octombrie / Etapa a 6-a

PRIMUL DERBY AL SEZONULUI: H.M. BUZĂU - RAPID (DUMINICĂ, ORA 11.00)

Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” - Buzău. Intrarea liberă. Arbitri: Gal (HR) - Savu (AG).

Revenim cu avancronica.  

 

16 octombrie / Etapa a 5-a

PATRU DIN PATRU: CSU TÂRGOVIȘTE - H.M. BUZĂU 32-49 (17-21)

REZUMAT VIDEO

Handbal Municipal își menține parcursul impecabil în startul sezonului. Buzoiencele și-au trecut în cont a 4-a victorie consecutivă pe terenul modestei CSU Târgoviște, la capătul unei partide fără istoric.

În concordanță cu vremea de afară, și în Sala Polivalentă din Târgoviște a „plouat” cu goluri. De altfel, singurul aspect negativ a fost numărul mare de goluri încasate din partea unui adversar mult inferior valoric, majoritatea venind și pe fondul relaxării produse de diferența mare de pe tabelă. Ca de fiecare dată, elevele lui Romeo Ilie și Ștefan Miloș s-au revanșat în atac, acolo unde s-au „întrecut” în realizări spectaculoase. În prima jumătate a meciului s-au evidențiat extremele Cristina Clisu și Laura Zafiriadis. Mult mai rapide decât adversarele directe și cu o gamă largă de execuții, cele două au pus umărul la o primă desprindere notabilă: 7-12, minutul 15. A fost nevoie, însă, și de experiența liderelor Anca Ionescu și Maria Radu pentru ca Handbal Municipal să ducă ecartul la cote conforme cu realitatea. Cu precădere în al doilea mitan, gazdele nu au mai putut ține pasul cu ritmul impus de buzoience, tabela indicând la final o diferență de 17 „lungimi”. De remarcat ar fi și noul record stabilit de golghetera Anca Ionescu, căpitanul H.M.-ului reușind să „perforeze” de 21 de ori poarta adversă.

Romeo Ilie (antrenor): „Cu toate că ne-am trezit de dimineață și am plecat la 6.30 din Buzău, fetele au abordat jocul cu mare chef de victorie și s-au instalat la cârmă din start. Prima repriză a fost ca o încălzire, de fiecare dată când ne desprindeam, gazdele reușeau să revină. Iar în repriza a doua ne-am dezlănțuit. Țin să remarc că, deși nu au primit bani de 4 luni, handbalistele și-au dorit să demonstreze iarăși că pot obține performanțe dacă ar fi ajutate financiar”.

După o nouă pauză de două săptămâni, pentru Handbal Municipal urmează cel mai dificil test al sezonului. Pe 30 octombrie, la Buzău, va veni principala favorită la promovarea directă, Rapid București, formația cu cel mai valoros și omogen lot din Divizia A. 

A MAI PLECAT O TITULARĂ

H.M. Buzău se confruntă în acest debut de sezon cu mari probleme de efectiv, antrenorul Romeo Ilie având la dispoziție un lot restrâns numeric. Săptămâna trecută, gruparea buzoiană a mai primit o lovitură, după ce Cristiana Ciuplea, una dintre jucătoarele de bază, a dat curs unei oferte venite din prima ligă, de la nou-promovata Cetate Deva. „Cristiana venise la Buzău pentru a juca în Liga Națională. În condițiile actuale nu o mai puteam ține. Era firesc să o lăsăm să facă acest pas. Așa a fost și înțelegerea inițială”, a precizat tehnicianul buzoian. Pentru a suplini plecarea pivotului bucureștean, a fost adusă Mădălina Mureș, o tânără din Brăila care a și înscris de 3 ori în partida de la Târgoviște, la a doua sa apariție în tricoul H.M.-ului. 


Sala Polivalentă Târgoviște. Arbitri: Marian Băbău - Alexandru Roibu (Prahova).

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Ionescu 21g, Cristina Clisu 8g, Laura Zafiriadis 5g, Maria Radu 4g, Elena Casian 4g, Mădălina Mureș 3g, Gabriela Drugău 2g, Gabriela Moldoveanu 2g.

Alte rezultate: Rapid București - Școala 181 București 50-17, Piatra Neamț - Dinamo București 26-36, Neptun Constanța - Știința București 26-25, Știința Bacău - SCM Pitești 27-27, Spartac București - Activ Plopeni 31-38. CNOT Iași - CSM 2 București va fi reprogramat. 

 

 

12 octombrie / Etapa a 4-a

SHOW TOTAL: H.M. BUZĂU - HCF PIATRA NEAMȚ 44-30 (21-12)

Handbal Municipal a obținut, miercuri, a treia victorie stagională, după ce a surclasat pe teren propriu formația HCF Piatra Neamț, într-un meci din cadrul etapei a 4-a a Diviziei A.

Prima apariție în fața spectatorilor buzoieni a reprezentat un adevărat galop de sănătate. Cu Anca Ionescu revenită de la Cisnădie cu mare poftă de joc și cu Maria Radu, din nou în primul „7” după aproape doi ani de pauză, formația buzoiană s-a distrat cu o adversară care, pe hârtie, se anunța a fi una greu de învins. Elevele lui Romeo Ilie au trecut iarăși în plan secund problemele financiare cu care se confruntă și timp de 60 de minute și-au etalat calitățile, demonstrând că formează în continuare un grup unit și valoros. Partida a „curs” într-o singură direcție, Handbal Municipal reușind desprinderea pe tabelă chiar din primele 20 de minute. Cu victoria deja asigurată, în repriza secundă handbalistele buzoiene le-au oferit un adevărat show ofensiv suporterilor prezenți în tribunele Sălii Sporturilor. Nu au lipsit „aerienele”, piruetele sau golurile pe la spate, execuții care au făcut deliciul asistenței și au destins atmosfera tensionată care trenează în „sânul” echipei încă din vară. Totodată, prestațiile fără cusur și ușurința cu care își înving rând pe rând adversarele din eșalonul secund ne fac iarăși să regretăm că H.M. Buzău nu poate evolua acolo unde îi este locul: în Liga Națională.

În etapa a 5-a, Handbal Municipal se va deplasa pe terenul modestei CSU Târgoviște, penultima clasată. Partida se va disputa duminică, cu începere de la ora 11:00. 


Sala Sporturilor „R.Iamandi”. Intrarea liberă. Arbitri: M.Agliceriu (PH) - M.Turdean (MS).

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Ionescu 19g, Cristina Clisu 10g, Laura Zafiriadis 4g, Maria Radu 3g, Cristiana Ciuplea 2g, Gabriela Drugău 2g, Elena Casian 2g, Gabriela Moldoveanu 2g, Mădălina Mureș. 

Alte rezultate: SCM Pitești - Rapid București 30-39, Activ Plopeni - Știința Bacău 27-21, Școala 181 București - CSU Târgoviște 34-25, CSM 2 București - Spartac București 39-13. Dinamo București - Neptun Constanța 34-17. Știința București - CNOT Iași va fi reprogramat. 

 

11 octombrie / Etapa a 4-a

DEBUT ÎN FAȚA PROPRIILOR SUPORTERI

*H.M. Buzău - HCF Piatra Neamț, miercuri, ora 16.00

Handbal Muncipial va disputa, miercuri, primul meci oficial de pe teren propriu din ediția 2016-2017 a Diviziei A. Adversară va fi HCF Piatra Neamț, una dintre pretendentele la ocuparea unui loc pe podium la finele acestei stagiuni. Formația pregătită de experimentatul Dan Valentin a cedat, însă, surprinzător, etapa trecută, chiar în propriul fief, în fața Școlii 181 București, un eșec venit și pe fondul unor probleme de efectiv. 

În tabăra buzoiană, încrederea este la cote maxime după cele două victorii obținute în pofida unui lot restrâns numeric, din care au lipsit mai multe piese de bază. La partida de miercuri, Romeo Ilie va putea conta din nou și pe cea mai importantă jucătoare, Anca Lipan Ionescu. Golghetera H.M.ului a revenit la Buzău după un scurt periplu în Liga Națională, fiind împrumutată pentru trei partide la prim-divizionara Măgura Cisnădie. „A fost o experiență foarte bună pentru mine, m-a ajutat, am tras anumite concluzii și am revenit la echipa mea, cu gândul de a câștiga cât mai multe meciuri, chiar dacă suntem puține jucătoare și nu avem bani”, a declarat Anca. 

REVINE ȘI MARIA RADU!

După ce în vară mai multe handbaliste importante au părăsit echipa din pricina situației financiare precare, oficialii H.M.-ului s-au văzut nevoiți să se reorienteze din mers. Prin urmare, în această pauză competițională, lotul a fost completat cu Maria Neghea Radu, una dintre jucătoarele cu ștate vechi la Handbal Municipal, retrasă din activitate în urmă cu doi ani din cauza unei accidentări. În prezent profesoară de sport la Liceul Teoretic din Pogoanele, Maria și-a reluat antrenamentele în urmă cu două săptămâni și va redebuta miercuri în tricoul formației buzoiene. Cu o vastă experiență și certe calități, interul va aduce un plus important atât pe faza de apărare, cât și în atac. 


29 septembrie / Etapa a 3-a

VICTORIE FĂRĂ REZERVE

*CSU NEPTUN CONSTANȚA - H.M. BUZĂU 22-27 (9-13)

Handbal Municipal continuă să impresioneze. În pofida tuturor dificultăților întâmpinate în ultimele luni, handbalistele buzoiene au luptat până la epuizare și s-au întors cu toate punctele de pe litoral, obținând o victorie muncită și pe deplin meritată pe terenul formației Universitatea Neptun Constanța.

Cu jucătoarele neplătite din vară și cu obligativitatea de a se limita la doar 2 ore pe săptămână de antrenament în Sala Sporturilor din cauza neajunsurilor financiare, H.M. Buzău a reușit să strângă rândurile și să obțină al doilea succes stagional. Fără Anca Ionescu și cu Roxana Tabarcea nevoită să-și încurajeze colegele de pe bancă în urma unei accidentări la genunchi care o va ține cel puțin o lună în afara terenului, Romeo Ilie a avut din nou la dispoziție un lot restrâns numeric: doar 9 jucătoare, dintre care doi portari. Antrenorul buzoian s-a văzut nevoit să inoveze pentru a forma un prim „7” competitiv. Astfel, pivotul Cristiana Ciuplea a primit rolul de coordonatoare, iar extrema Cristina Clisu a fost „scoasă” la linia de 9 metri. Dar, cu toate aceste permutări, H.M. Buzău a început partida nesperat de bine. Cu „tunara” Elena Casian în zi de șut, formația noastră a condus încă din start: 0-3 - minutul 5, 4-7 - minutul 10. Apoi, gazdele și-au luat măsuri și s-au apărat mai bine în zona centrală, în încercarea de a stopa seria reușitelor de la distanță, dar buzoiencele au deschis imediat jocul pe extreme, iar prin reușitele Laurei Zafiriadis, cea care avea să fie principala marcatoare a echipei, cu 7 goluri, Handbal Municipal s-a desprins chiar și la 6 „lungimi” înainte de pauză.

Fără soluții pe banca de rezerve, gruparea buzoiană a abordat și repriza secundă în aceeași formulă. Inevitabil, pe măsură ce minutele s-au scurs, starea de oboseală a handbalistelor buzoiene s-a accentuat, iar gazdele au început să se apropie amenințător, ajungâng la un singur gol în urma H.M.-ului cu 10 minute înainte de final: scor 20-21. După un ultim time-out care a avut un dublu rol, un moment de respiro și o reașezare tactică pentru ultimele minute, jucătoarele buzoiene au izbutit un forcing de final dând dovadă de dăruire, ambiție și determinare, atribute fără de care victoria de la Constanța nu ar fi fost posibilă. Apărarea a închis toate culoarele către poarta apărată foarte bine de Denisa Matei, iar golurie înscrise, rând pe rând, de Cristiana Ciuplea, Cristina Clisu sau Gabriela Moldoveanu, le-au tăiat definitiv elanul tinerelor constănțence, polivalenta Gabriela Drugău stabilind scorul final, 22-27, dând totodată și tonul bucuriei în tabăra buzoiană.

Cu moralul ridicat, dar și cu speranța ameliorării situației financiare, Handbal Municipal privește cu încredere către următorul meci, cu HCF Piatra Neamț, programat pe 12 octombrie, la Buzău.   


Sala Sporturilor Constanța. Arbitri: C. Murariu și M. Tabacariu - Neamț.

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Laura Zafiriadis 7g, Cristiana Ciuplea 5g, Elena Casian 5g, Cristina Clisu 4g, Gabriela Drugău 3g, Gabriela Moldoveanu 3g, Roxana Tabarcea, Mihaela Mihalcea. 

Alte rezultate: CSU Târgoviște - Rapid București 19-34, Activ Plopeni - SCM Pitești 24-27, Spartac București - Știința București 19-33, Știința Bacău - CSM 2 București 19-23, HCF Piatra Neamț - Școala 181 București 29-34. Meciul CNOT Iași - Dinamo București va fi reprogramat. 

 

 

25 septembrie  / Rezultate

ETAPĂ FĂRĂ SURPRIZE

Duminică s-au disputat meciurile din cadrul rundei secunde a Diviziei A. Iată rezultatele înregistrate: Rapid București - HCF Piatra Neamț 38-18, Dinamo București - Spartac București 34-20, SCM Pitești - CSU Târgoviște 40-20, Știința București - Știința Bacău 31-30, CSM 2 București - Activ Plopeni 31-24 și Școala 181 București - Neptun Constanța 26-29. Partida dintre H.M. Buzău și CNOT Iași va fi reprogramată.  

 

18 septembrie / Etapa 1

PUNCT ȘI DE LA CAPĂT

*SPARTAC BUCUREȘTI - H.M. BUZĂU 24-39 (5-17)

Pentru Handbal Municipal, pauza intercompetițională extrem de agitată s-a încheiat. După o vară în care au trăit cu iluzia revenirii în Liga Națională, în urma locului 3 obținut la turneul de baraj de la Pitești, handbalistele buzoiene s-au văzut nevoite să o ia de la capăt din cauza bugetului insuficient, iar duminică s-au aliniat, pentru al 6-lea sezon consecutiv, la startul Diviziei A.

Perioada dificilă traversată de H.M. Buzău a lăsat urme adânci și în efectivul formației. La primul meci al sezonului, antrenorul Romeo Ilie a avut la dispoziție doar 10 jucătoare, dintre care doi portari. Cu toate acestea, Handbal Municipal a demonstrat că rămâne una dintre echipele de luat în seamă și în noua ediție de campionat, buzoiencele obținând o victorie la 15 goluri diferență în deplasarea de la Spartac București.  

Doar primele 10 minute ale confruntării au stat sub semnul echilibrului. De la 3-3, buzoiencele au accelerat și s-au desprins decisiv încă din prima jumătate, reușind o serie de 10 goluri, majoritatea pe contraatac, cu extremele Cristina Clisu și Laura Zafiriadis în prim-plan. După accidentarea Roxanei Tabarcea, Romeo Ilie s-a văzut nevoit să ducă la bun sfârșit partida cu doar 7 jucătoare, dar asta nu a împedicat H.M.-ul să se desprindă chiar și la 17 goluri diferență (14-31, minutul 50), după reușitele nou-venitei Gabriela Moldoveanu, cea care a stabilit și scorul final: 24-39.

Iașiul a cerut amânarea

Conform țintarului inițial, Handbal Municipal ar fi trebuit să debuteze în fața propriilor suporteri la finele acestei săptămâni, pe 25 septembrie. Însă, la cererea nou-înființatei CNOT Iași, partida din cadrul etapei a doua va fi reprogramată, urmând a se disputa, cel mai probabil, în luna octombrie. Astfel, următorul meci oficial va avea loc tot în deplasare, pe 29 septembrie, cu Neptun Constanța. 


Sala RAPID - București. Arbitri: O.Ivanciu și A.Nedelcu - Dâmbovița. 

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Cristina Clisu 10g, Laura Zafiriadis 10g, Gabriela Moldoveanu 7g, Cristiana Ciuplea 5g, Elena Casian 3g, Anca Ionescu 2g, Gabriela Drugău 2g, Roxana Tabarcea.

Alte rezultate: Neptun Constanța - Rapid București 20-44, Știința Bacău - Dinamo București 22-37, Piatra Neamț - Târgoviște 43-22, Activ Plopeni - Știința București 19-27, CSM 2 București - SCM Pitești 22-27. CNOT Iași - Școala 181 București a fost reprogramat.

 

7 septembrie / Amical

H.M. BUZĂU - HC DUNĂREA BRĂILA 28-36 (11-23)

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Lipan Ionescu 9g, Elena Casian 6g, Roxana Tabarcea 5g, Cristiana Ciuplea 5g, Cristina Clisu 2g, Gabriela Dumitrașcu 1g, Laura Zafiriadis, Gabriela Drugău, Gabriela Moldoveanu, Mihaela Mihalcea, Ștefania Dăniță.

Dunărea Brăila: Elena Voicu, Ana Maria Micu – Timeea Tătar 7g, Aneta Pîrvuț Udriștoiu 6g, Bianca Tiron 4g, Cristina Gheorghe 4g, Gabriela Perianu 3g, Gabriella Szucs 3g, Mădălina Zamfirescu 2g, Andreea Dincu Lipară 2g, Natasha Krnic 2g, Alexandra Orșivschi 2g, Mihaela Obedeanu 1g, Cătălina Preda. 


6 septembrie / Presezon

AMICAL DE LUX: H.M. BUZĂU - HC DUNĂREA BRĂILA

Sala Sporturilor ”Romeo Iamandi” va găzdui, miercuri dimineață, cel mai interesant joc de pregătire din această pauză competițională. Cu începere de la ora 11.00, Handbal Municipal va înfrunta una dintre cele mai valoroase formații de pe plan intern, HC Dunărea Brăila, pretendentă clară la un loc pe podium în ediția 2016-2017 a Ligii Naționale. Din lotul Brăilei fac parte și 6 componente ale echipei naționale: Ana Maria Tănăsie, Gabriela Perianu, Gabriella Szucs, Mădălina Zamfirescu, Bianca Tiron și Aneta Pîrvuț Udriștoiu. 


1 septembrie / Turneu amical

UPDATE: H.M. BUZĂU, LOCUL 2 LA ”CUPA DE TOAMNĂ ACTIV”

REZULTATE:

H.M. Buzău - Neptun Constanța 37-34 - cea mai bună jucătoare: Cristina Clisu.

H.M. Buzău - CSM Slatina 24-42 - cea mai bună jucătoare: Ștefania Dăniță.

H.M. Buzău - Activ Plopeni 38-31 - cea mai bună jucătoare: Cristiana Ciuplea.

H.M. Buzău - Știința Bacău 33-23 - cea mai bună jucătoare: Denisa Matei

H.M. Buzău - CSM 2 București 38-30 - cea mai bună jucătoare: Anca Ionescu

Turneul a fost câștigat de CSM Slatina, formație care a obținut victorii pe linie. 


La finele acestei săptămâni, Handbal Municipal va susține ultimele jocuri de pregătire înaintea startului noului sezon competițional. Formația buzoiană va participa la „Cupa de Toamnă Activ”, un puternic turneu amical devenit deja tradițional găzduit de Plopeni. La startul celei de-a 5-a ediții se vor alinia alte 5 divizionare secunde: CSM Slatina, CSM 2 București, Neptun Constanța, Știința Bacău și gazdele de la Activ Plopeni.  


Programul turneului:

Vineri, 2 septembrie

09.00: Activ Plopeni - CSM 2 București

10.45: H.M. Buzău - Neptun Constanța 

12.30: Știința Bacău - CSM Slatina

16.00: CSM 2 București - Neptun Constanța

17.45: CSM Slatina - H.M. Buzău 

19.30: Activ Plopeni- Știința Bacău

Sâmbătă, 3 septembrie

09.00: Știința Bacău - CSM 2 București

10.45: Neptun Constanța - CSM Slatina

12.30: H.M. Buzău - Activ Plopeni

16.00: CSM 2 București - CSM Slatina

17.45: Știința Bacău - H.M. Buzău

19.30: Activ Plopeni - Neptun Constanța

Duminică. 4 septembrie

09.00: CSM Slatina - Activ Plopeni

10.45: Neptun Constanța - Știința Bacău 

12.30: H.M. Buzău - CSM 2 București

 

27 august / Amical

H.M. BUZĂU - RAPID BUCUREȘTI 22-26 (11-11)

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Elena Casian 7g, Roxana Tabarcea 5g, Laura Zafiriadis 3g, Cristina Clisu 3g, Cristiana Ciuplea 2g, Gabriela Drugău 1g, Gabriela Moldoveanu 1g, Alexandra Vișan.

Rapid: Georgeta Gureșoaie, Ioana Simion - Laura Leahu 5g, Alexandra Trifan 4g, Georgiana Brătulescu 4g, Georgiana Bazon 4g, Andreea Cruceanu 3g, Andreea Trăilă 2g, Mihaela Doica 2g, Ana Maria Chirigiu 1g, Mihaela Popa 1g, Ramona Geană.

 

26 august / Amical

H.M. BUZĂU - RAPID BUCUREȘTI 22-32 (12-13)

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Cristina Clisu 7g, Cristiana Ciuplea 6g, Elena Casian 4g, Laura Zafiriadis 3g, Gabriela Moldoveanu 2g, Roxana Tabarcea, Gabriela Drugău, Alexandra Vișan, Anca Ionescu.

Rapid: Georgeta Gureșoaie, Ioana Simion - Alexandra Trifan 5g, Andreea Trăilă 5g, Mihaela Popa 4g, Georgiana Brătulescu 3g, Laura Leahu 3g, Georgiana Bazon 3g, Andreea Cruceanu 3g, Ramona Geană 2g, Alina Gheorghe 2g, Mihaela Doica 1g, Marina Stancu 1g, Ana Maria Chirigiu, Cristina Niculae. 

 

24 august / Info    

S-A STABILIT ȚINTARUL!

Federația Română de Handbal a anunțat, astăzi, programul competițional al Diviziei A la handbal feminin, ediția 2016-2017. Formația noastră are parte de un debut de sezon facil, în deplasare la Spartac București, pentru ca în etapa a 2-a să primească vizita nou-înființatei CNOT Iași. Cele mai dificile confruntări sunt programate spre jumătatea turului, mai exact în etapele a 6-a și a 9-a, când H.M. Buzău va înfrunta, pe teren propriu, principalele favorite la promovare: Rapid București și Dinamo București. Prima etapă este programată pe 18 septembrie. 

Programul turului:

Etapa 1: Spartac București - H.M. Buzău

Etapa 2: H.M. Buzău - CNOT Iași

Etapa 3: Neptun Constanța - H.M. Buzău 

Etapa 4: H.M. Buzău - Piatra Neamț

Etapa 5: CSU Târgoviște - H.M. Buzău

Etapa 6: H.M. Buzău - Rapid București

Etapa 7: Școala 181 Buc. - H.M. Buzău 

Etapa 8: SCM Pitești - H.M. Buzău

Etapa 9: H.M. Buzău - Dinamo București 

Etapa 10: Știința București - H.M. Buzău

Etapa 11: H.M. Buzău - CSM 2 București

Etapa 12: Activ Plopeni - H.M. Buzău 

Etapa 13: H.M. Buzău - Știința Bacău

Program complet - AICI

 

24 august / Amicale

DUBLĂ AMICALĂ CU RAPID, LA BUZĂU

Handbal Municipal va susține încă două partide amicale deosebit de interesante la sfârșitul acestei săptămâni. Vineri, la ora 18.00, și sâmbătă dimineață, la 09.30, la Buzău va veni puternica Rapid București, formație proaspăt retrogradată din Liga Națională, dar care dispune în continuare de un lot foarte valoros, întărit în această vară și cu 4 dintre cele mai importante jucătoare din angrenajul Științei București. Până la startul campionatului, H.M. Buzău va mai participa la un turneu amical găzduit de Plopeni la începutul lunii septembrie. 

 

17 august / Info

26 DE FORMAȚII ÎNSCRISE LA STARTUL DIVIZIEI A

Federația Română de Handbal a anunțat, astăzi, componența celor două serii ale Diviziei A la handbal feminin. Cele 26 de formații înscrise în sezonul 2016-2017 au fost împărțite, ca de obicei, în două serii pe criterii geografice. Handbal Municipal Buzău face parte din Seria A, alături de alte 13 formații. La capitolul noutăți, consemnăm înființarea echipelor Dinamo București (care dispune de un buget consistent, grație căruia va ataca promovarea în Liga Națională încă din primul sezon) și CNOT Iași, dar și mutarea din „vest” în „est” a formației SCM Pitești, care a „cochetat” în precedentele sezoane cu podiumul Seriei B. 

Tragerea la sorți a programului competițional va avea loc luni, 22 august, în Sala de Consiliu a Federației Române de Handbal. 

Seria A: CS H.M. Buzău, CS Rapid București, CS Dinamo București, CSU Neptun Constanța, CSM 2 București, HCF Piatra Neamț, CSU Știința București, ACS Școala 181 SSP București, HC Activ CSO Plopeni, CS Știința Bacău, SCM Pitești, CNOT Iași, ACS Spartac București, CSU Târgoviște.

Seria B: CS Minaur Baia Mare, SC Mureșul Tg.Mureș, CSM Slatina, CSS Caracal, ACS Avram Iancu Arad, ACS Crișul Chișineu-Criș, CSU Univ. de Vest Timișoara, ACS Sepsi Sic Sf.Gheorghe, CSU Oradea, CSU Reșița, CNE Brașov, CS Extrem Baia Mare.


11 august / Amical

H.M. BUZĂU - DANUBIUS GALAȚI 24-32 (13-17)

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Lipan Ionescu 5g, Cristina Clisu 5g, Cristiana Ciuplea 4g, Laura Zafiriadis 4g, Roxana Tabarcea 3g, Elena Casian 2g, Gabriela Moldoveanu 1g, Gabriela Drugău.

Danubius Galați: Michaela Derdelova, Laura Bujoiu - Iulia Artean 8g, Alexandra Georgescu 7g, Andreea Taivan 5g, Ștefania Florea 4g, Cosmina Cozma 4g, Nicoleta Eșanu 2g, Mirela Vîlcu 1g, Mădălina Conache 1g. 

Repriza a 3-a (15 minute): 5-10. Pentru H.M. Buzău au marcat: Ștefania Dăniță 3g, Gabriela Drugău 1g, Roxana Tabarcea 1g. Au mai evoluat: Alexandra Dumitrașcu și Marina Alexandru. 


7 august / Amical

H.M. BUZĂU - CSM UNIREA SLOBOZIA 24-40 (13-19)

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Lipan Ionescu 7g, Elena Casian 4g, Andreea Mărginean 3g, Cristina Strahan 2g, Cristiana Ciuplea 2g, Laura Zafiriadis 2g, Roxana Tabarcea 2g, Cristina Clisu 1g, Alexandra Dumitrașcu 1g, Gabriela Moldoveanu.

Slobozia: Diana Petrescu, Mădălina Ion - Andreea Tâlvâc Enescu 9g, Alexandra Iovănescu 9g, Raluca Dăscălete 4g, Irina Marchidanu 4g, Mădălina Predoi 3g, Ana Maria Horobeț 3g, Andreea Antoce Ivan 3g, Alina Ilie 3g, Oana Ionescu 1g, Cătălina Sava 1g.

 

5 august / Info

H.M. BUZĂU REVINE ÎN DIVIZIA A

Săptămâna extrem de agitată traversată de Handbal Municipal se încheie, totuși, cu o veste bună pentru iubitorii handbalului din Buzău. După ce marți, oficialii echipei s-au văzut nevoiți să renunțe la visul de a reveni în Liga Națională din cauza bugetului insuficient primit din partea autorităților locale, timp de 3 zile, Ștefan Miloș și Romeo Ilie au trăit cu teama că formația noastră s-ar putea chiar desființa, deoarece perioada de înscriere la Divizia A s-a încheiat pe 15 iulie. Emoțiile s-au risipit, însă, vineri, când H.M. Buzău a fost reprimită în eșalonul secund în urma votului pozitiv din cadrul ședinței Consiliului de Administrație al Federației Române de Handbal. Astfel, handbalistele buzoiene se vor alinia, pentru al 6-lea sezon consecutiv, la startul Diviziei A.  

În acest week-end, buzoiencele vor susține și primul joc de verificare al verii. Duminică, la ora 13.00, în Sala Sporturilor ”Romeo Iamandi”, H.M. Buzău va întâlni prim-divizionara CSM Unirea Slobozia.


2 august / Anunț

OFICIAL: CA URMARE A REFUZULUI PRIMĂRIEI BUZĂU DE A FINANȚA ACTIVITATEA ECHIPEI, DAR ȘI DIN CAUZA SUMEI DERIZORII ALOCATE DE CONSILIUL JUDEȚEAN, HANDBAL MUNICIPAL BUZĂU SE VEDE NEVOITĂ SĂ ANUNȚE, CU REGRET, RETRAGEREA DIN LIGA NAȚIONALĂ DE HANDBAL FEMININ, SEZONUL 2016-2017.

 

19 iulie / Start

DIN NOU LA TREABĂ: 8 JUCĂTOARE NOI LA REUNIRE

Echipa buzoiană de handbal s-a reunit, luni după-amiază, în vederea începerii pregătirii noului sezon, în care Handbal Municipal va reveni, după 5 ani de absență, pe prima scenă a handbalului feminin românesc.

După o scurtă ședință ținută pe parchetul Sălii Sporturilor, Romeo Ilie și Ștefan Miloș și-au scos elevele în aer liber, pentru câteva serii de alergări ușoare pe terenul de rugby din Parcul Tineretului. La primul antrenament al verii au fost prezente și 8 jucătoare noi: Andreea Mărginean (inter/centru, o foarte bună apărătoare, fostă componentă a loturilor naționale de junioare și tineret, vine de la prim-divizionara CSM Slobozia; a mai evoluat, în trecut, la Neptun Constanța și Oltchim Rm.Vâlcea), Cristiana Ciuplea (pivotul bucureștean revine la Buzău după un an și jumătate, timp în care a jucat în Liga Națională, la Măgura Cisnădie), Cristina Strahan (jucătoare polivalentă la linia de 9 metri, fostă junioară la CSS1 Constanța, a mai trecut pe la Neptun Constanța și CSM Slobozia), Paula Chirilă (după mai multe sezoane în care a îmbrăcat tricoul formației din orașul natal, HC Alba Sebeș, talentatul inter vine la HM Buzău - via CSM Slobozia - după un an petrecut în Islanda, la prim-divizionara KA Akureyri), Ana Ciurariu (inter, Știința Bacău), Gabriela Moldoveanu (extremă, Activ Plopeni, LPS Brăila), Elena Casian (inter, Activ Plopeni, LPS Brăila) și Alexandra Vișan (inter, junioară la LPS Focșani). De asemenea, la prima ședință de pregătire au participat și junioarele de la CS H.M. Buzău.

Romeo Ilie: „În continuare încercăm să ne completăm lotul. Suntem în tratative cu încă 3 jucătoare. Pe viitor, daca va mai fi cazul pentru alte întăriri, vom discuta cu două echipe pentru împrumutul altor două handbaliste”

Cristiana Ciuplea: „Chiar îmi doream să revin la Buzău. Sunt optimistă. Cred că vom rezista în prima ligă cu multă muncă și determinare”

La capitolul plecări, în lotul H.M.-ului nu se mai regăsesc: Simona Duță (retrasă din activitate), Mirela Vîlcu (Danubius Galați), Delia Bohotici (Baia Mare?) și Daniela Udrea. A absentat și Larisia Baciu, care ia în calcul posibilitatea de a se stabili în Anglia. 

Lotul prezent la reunire: Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Ionescu, Laura Zafiriadis, Gabriela Drugău, Alexandra Ciolpan, Paula Chirilă, Cristina Strahan, Andreea Mărginean, Cristiana Ciuplea, Ana Ciurariu, Elena Casian, Gabriela Moldoveanu, Alexandra Vișan, Cristina Clisu, Roxana Tabarcea. 

 

 

 

8 iulie / Noutăți

UNDĂ VERDE PENTRU LIGA NAȚIONALĂ!

Este oficial: Handbal Municipal va evolua din sezonul viitor în Liga Națională!

În urmă cu o săptămână, cu prilejul Adunării Generale a Federației Române de Handbal, președintele Alexandru Dedu a notificat gruparea buzoiană că urmează să îi ia locul în primul eșalon vicecampioanei HCM Baia Mare, retrasă din campionat din cauza datoriilor uriașe acumulate pe parcursul ultimului an.

Pentru oficialii H.M.-ului, suspansul a luat sfârșit, însă, tocmai în această dimineață, odată cu risipirea incertitudinilor legate de situația financiară. La prima oră, Palatul Comunal a fost gazda unei întrevederi între Constantin Toma și conducătorii clubului Handbal Municipal, în urma căreia noul primar al Buzăului a dat asigurări că va face tot posibilul pentru a finanța, în condiții legale, participarea handbalistelor buzoiene în sezonul 2016-2017 al Ligii Naționale. „Într-adevăr, veștile sunt foarte bune. Domnul Toma ne-a transmis că putem conta pe sprijinul total al Primăriei. De acum trebuie să accelerăm pregătirile, să încercăm să ne conturăm, pe cât posibil, un lot valoros, cu care să facem față rigorilor primei divizii”, a declarat președintele Ștefan Miloș.  

Astfel, cu autoritățile locale și sponsorii alături, H.M. Buzău a intrat într-o cursă contracronometru pentru a pune la punct toate detaliile necesare participării pe prima scenă a handbalului feminin românesc. „Până pe 15 iulie trebuie să ne înscriem în campionat. De asemenea, în aceste zile încercăm să alcătuim un lot pe măsura pretențiilor Ligii Naționale. Am luat contact cu mai multe jucătoare, suntem în stadiul de tratative, pe care încercăm să le finalizăm. Deocamdată, avem înțelegeri certe cu 4 handbaliste. Sperăm că vom reuși să ne acoperim toate posturile”, a precizat antrenorul Romeo Ilie.

Handbalistele buzoiene sunt în continuare în vacanță. Reunirea echipei este programată luni, 18 iulie, la ora 18.00. Noul sezon al Ligii Naționale va debuta, cel mai probabil, pe 11 septembrie.      

 

8 iunie / Noutăți

MIRELA VÎLCU A ALES GALAȚIUL

Marți s-a oficializat și a doua plecare de la Handbal Municipal. După Simona Duță, care a decis să își încheie cariera, și pivotul Mirela Vîlcu s-a despărțit de formația noastră după doar un sezon petrecut sub comanda lui Romeo Ilie. Mirela și-a dorit mult să se reîntoarcă în orașul natal, Galați, și a ajuns la un acord cu nou-promovata Danubius. 

 

2 iunie / Info - baraj

MULȚUMIM, SIMONA DUȚĂ!

Bucuria de la finalul turneului de baraj a fost umbrită de momentul în care Simona Duță și-a luat la revedere de la coechipiere. La 31 de ani, centrul H.M.-ului a decis să pună punct carierei de handbalistă pentru a se dedica vieții de familie, dorindu-și foarte mult un copil în viitorul apropiat. Timp de 4 ani, Simona a fost una dintre cele mai importante jucătoare din angrenajul grupării buzoiene, creierul din centrul atacului, o coordonatoare valoroasă, rapidă, cu o bună viziune a jocului, un exemplu de profesionalism pentru mai tinerele sale colege. Și-a adus din plin contribuția la parcursul bun al echipei. Mulțumim pentru tot, Simona!

ANCA LIPAN, RECORDMENA TURNEULUI!

Reușitele de la baraj nu ar fi fost posibile fără aportul tuturor jucătoarelor din lot. Totuși, de departe MVP-ul turneului a fost Anca Lipan Ionescu. La 34 de ani, grație valorii incontestabile și a experienței acumulate de-a lungul carierei, interul buzoian continuă să își conducă echipa către noi succese răsunătoare. Căpitanul H.M.-ului a stabilit un adevărat record, marcând nu mai puțin de 50 de goluri în cele trei partide (15 cu Slatina, 16 cu Cisnădie și 19 cu Deva) devenind golghetera absolută a turneului.

SĂ VINĂ BANII LA H.M. BUZĂU!  

În ultimele sezoane, Handbal Municipal a fost nevoită să se descurce cu bugete mult inferioare față de cele ale adversarelor directe în lupta pentru promovare. În acest an, principalul sprijin financiar a venit din partea sponsorilor. Pe lângă aceștia, și Consiliul Județean a virat o tranșă din bugetul - totuși destul de modest - aprobat la începutul anului 2016. Pentru a putea face pasul în Liga Națională, H.M. Buzău are însă nevoie de o susținere mult mai consistentă atât din partea autorităților, cât și a altor sponsori care li se pot alătura celor actuali pentru a susține acest proiect ce poate deveni unul de succes. Altfel, există riscul ca și formația noastră să ajungă în imposibilitatea de a se înscrie pe prima scenă a handbalului feminin românesc.  

 

2 iunie / Baraj

CINSTE LOR, CINSTE BUZOIENCELOR!

*Două victorii la baraj și visul poate deveni realitate: Handbal Municipal în Liga Națională!

Prestație admirabilă a handbalistelor buzoiene la turneul de baraj desfășurat la Pitești, în perioada 28-31 mai.

Cu un lot restrâns numeric, doar 12 jucătoare, dintre care 3 portari, Handbal Municipal a plecat la drum cu șanse minime, dar cu dorința de a da totul în teren, la fiecare partidă, până la epuizare. Elevele lui Romeo Ilie și Ștefan Miloș au strâns rândurile, au format o adevărată familie și au trecut astfel peste neajunsurile financiare din ultima vreme. Au luptat eroic, ba chiar s-au și sacrificat, drept dovadă că trei handbaliste, Larisia Baciu, Denisa Matei și Mirela Vîlcu, au avut nevoie de intervenția Salvării. Determinare, ambiție, valoare, experiență, toate acestea au făcut posibilă performanța de la Pitești: două victorii și un loc 3 la final, care poate fi sinonim cu promovarea în Liga Națională, în cazul în care vicecampioana HCM Baia Mare (sau oricare altă echipă) se va retrage din campionat. Pare a fi doar o chestiune de zile până la anunțul oficial, din moment ce formația maramureșeană are datorii uriașe către fostele jucătoare. În cele ce urmează, vom rememora, pe scurt, evenimentele petrecute în fiecare dintre cele 3 partide jucate la Pitești.

Ele sunt eroinele: Delia Bohotici, Denisa Matei, Alina Lupu (portari) – Anca Lipan Ionescu, Simona Duță, Mirela Vîlcu, Roxana Tabarcea, Cristina Clisu, Larisia Baciu, Laura Zafiriadis, Daniela Udrea, Gabriela Drugău. Un gând bun și către Alexandra Ciolpan, care a avut ghinionul de a se accidenta cu doar câteva zile înainte de plecarea la Pitești.

Meciul 1: CS H.M. Buzău - CSM Slatina 28-24 (14-11)

Meciul de debut, împotriva CSM-ului din Slatina, o formație cu un lot solid și cu stabilitate financiară, a avut o importanță majoră.

Pentru a păstra șanse de promovare, ambele grupări erau obligate să câștige partida de sâmbătă. Având deja experiența altor două baraje (Sibiu - 2014 și Rm.Vâlcea - 2015) buzoiencele și-au stăpânit mai bine emoțiile și au controlat de la cap la coadă disputa care, pe hârtie, se anunța una dificilă. Punctul forte a fost apărarea, care a anihilat complet piesele de bază ale adversarelor, ajutată și de unele intervenții ale portarilor în momentele-cheie. H.M. Buzău a avut o scurtă perioadă de cădere după minutul 45, atunci când Slatina s-a apropiat la un singur gol pe tabelă, dar handbalistele noastre au trecut repede peste momentul mai dificil și s-au desprins din nou la 3-4 „lungimi”, o diferență liniștitoare care s-a menținut pe parcursul a 50-55 de minute.

O victorie pe deplin meritată, prima din istoria participărilor la turneele de baraj.

Meciul 2: CS H.M. Buzău - CS Măgura Cisnădie 25-32 (13-15)

A urmat, la nici 24 de ore, cea mai grea confruntare, cu Măgura Cisnădie, echipă venită la baraj din Liga Națională.

Cu toate că adversara beneficia de un plus valoric considerabil, buzoiencele nu au cedat fără luptă. Ba chiar, cu precădere în prima repriză, s-au ridicat la nivelul formației sibiene, fiind, mai mereu, la doar 1-2 „lungimi” în urmă. Echilibrul s-a menținut până la jumătatea reprizei a doua, atunci când arbitrajul a devenit părtinitor, iar oboseala acumulată în tabăra buzoiană a început să își pună amprenta. Spre final, au avut loc și două evenimente neplăcute. Mai întâi, Larisia Baciu a fost bruscată în săritură și a aterizat cu capul de parchet, jocul fiind întrerupt minute bune pentru ca interul buzoian să primească îngrijiri medicale. Apoi, la scurt timp, Denisa Matei a fost lovită cu genunchiul în piept de o adversară care tocmai finalizase un contraatac, medicii de pe ambulanță făcând eforturi ca tânăra portăriță să nu își piardă cunoștința. Ambele jucătoare au fost transportate la spital imediat după finalul partidei.

Afectate și de aceste evenimente, elevele lui Romeo Ilie au cedat complet în ultimele minute, de aici și diferența de 7 goluri care nu reflectă în totalitate realitatea din teren.

Meciul 3: CS H.M. Buzău - CSM Cetate Devatrans 39-38 (18-21)

Ultima partidă a turneului a fost, de departe, și cea mai spectaculoasă. Atrase de mirajul Ligii Naționale, atât H.M. Buzău, cât și Cetate Deva, au evoluat cu garda jos.

Dacă, de această dată, apărările au arătat mari semne de slăbiciune, faza de atac a fost la înălțime. A rezultat un adevărat recital ofensiv și un record de goluri greu de egalat: 77! În prima parte, echipele și-au împărțit perioadele de dominare. Prima desprindere notabilă s-a produs chiar pe finalul reprizei, Deva intrând la cabine cu un avans de trei goluri.

Buzoiencele au început mai slab repriza secundă, au comis câteva greșeli neforțate, iar Deva a profitat și s-a distanțat la 27-21. Surpriza plăcută a venit din partea Alinei Lupu. Introdusă în teren atunci când jocul părea să ne scape din mână, portărița buzoiană a legat câteva parade spectaculoase, care au avut menirea de a resuscita formația noastră. Ecartul a fost recuperat, gol după gol, iar, cu două minute înainte de final, Handbal Municipal a preluat conducerea, scor 38-37, în urma unui contraatac marca Cristina Clisu. Deva a replicat rapid, restabilind egalitatea la 38, dar, la următorul atac, Anca Ionescu a obținut și transformat o lovitură de la 7 metri: 39-38 cu doar 20 de secunde înainte de final. Buzoiencele s-au apărat eroic la ultimul asalt al Devei și au obținut o victorie superbă care a produs lacrimi de bucurie în rândul merituaselor noastre handbaliste. 


31 mai / Meciul 3

LIVESCORE: CS H.M BUZĂU - CETATE DEVA (MARȚI, ORA 12:00)

Sala Sporturilor Pitești.  Arbitri: C.Belean (Mureș) - V.Călina (Argeș). Observator: N.Popa (Ag)


H.M. Buzău: Delia Bohotici, Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Ionescu 19g, Simona Duță 5g, Cristina Clisu 5g, Roxana Tabarcea 4g, Laura Zafiriadis 3g, Larisia Baciu 2g, Mirela Vîlcu 1g, Daniela Udrea, Gabriela Drugău. 


Minutul 15: 8-9

Minutul 30: 18-21

Minutul 45: 26-30

Minutul 60: 39-38


Info: învingătoarea va promova în Liga Națională în cazul în care vicecampioana HCM Baia Mare se va retrage din campionat


 

29 mai / Meciul 2

LIVESCORE: CS H.M. BUZĂU - CS MĂGURA CISNĂDIE (DUMINICĂ, ORA 17.00)

Sala Sporturilor Pitești. Arbitri: I.Ifrim - O.Ilisei (Neamț). Observator: V.Ivanciu (Prahova)


Minutul 15: 4-8

Minutul 30: 13-15

Minutul 45: 20-23

Minutul 60: 25-32


28 mai / Meciul 1

LIVESCORE: CS H.M. BUZĂU - CSM SLATINA (SÂMBĂTĂ, ORA 17.00)

Sala Sporturilor Pitești. Arbitri: I.Barbu - G.Badiu (Cluj). Observator: N.Popa (Argeș)


H.M. Buzău: Delia Bohotici, Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Ionescu 15g, Mirela Vîlcu 4g, Larisia Baciu 2g, Roxana Tabarcea 2g, Cristina Clisu 2g, Laura Zafiriadis 2g, Simona Duță 1g, Daniela Udrea, Gabriela Drugău.


Minutul 15: 6-4

Minutul 30: 14-11

Minutul 45: 19-15

Minutul 60: 28-24


24 mai / Baraj

ÎNCEPE BĂTĂLIA PENTRU LIGA NAȚIONALĂ: A TREIA OARĂ SĂ FIE CU NOROC!

*H.M. Buzău debutează sâmbătă, împotriva Slatinei

A început numărătoarea inversă până la startul turneului de promovare - retrogradare, găzduit de Sala Sporturilor din Pitești, în perioada 28-31 mai.

Având la activ alte două participări la turneele de baraj (Sibiu - 2014 și Rm.Vâlcea - 2015) Handbal Municipal pleacă la drum cu atuul experienței, dar și cu dezavantajul unui lot subțire numeric, o mare „piatră de moară” în condițiile în care formația noastră va disputa primele două jocuri într-un interval de 24 de ore. În pofida problemelor financiare apărute după ce Primăria a stopat finanțările către sport și cultură, H.M. Buzău se va deplasa la Pitești grație sprijinului oferit de sponsori și va face tot posibilul pentru a se ridica la nivelul adversarelor. Handbalistele buzoiene s-au antrenat zilnic în sală, dar fără a disputa alte jocuri de pregătire din cauza lipsei unor adversari disponibili, CSM Slobozia, la rându-i participantă la baraj, refuzând invitația H.M.-ului de teama unor accidentări.

Șase echipe se bat pe două (sau trei) locuri

Sistemul de desfășurare al turneului de baraj este identic cu cel de anul trecut. Cele șase formații au fost repartizate în două serii a câte trei, câștigătoarele urmând a evolua din toamnă în Liga Națională. Elementul de noutate din acest an este reprezentat de jocurile de clasament de pe 31 mai, care ar putea căpăta o importanță majoră din moment ce vicecampioana HCM Baia Mare se află în pragul retragerii din campionat din cauza gravelor probleme financiare. Dacă CS Măgura Cisnădie (Seria 1) și CSM Slobozia (Seria 2) pornesc din postura de favorite, lupta pentru locurile secunde se anunță deosebit de interesantă. O victorie, sâmbătă, în meciul inaugural cu CSM Slatina, ar propulsa formația buzoiană către un potențial meci decisiv, pe 31 mai, cel mai probabil împotriva unei alte divizionare secunde, Cetate Deva sau Știința București.

Programul meciurilor:

28 mai, ora 17.00: H.M. BUZĂU - CSM Slatina (Seria 1)

28 mai, ora 19.00: Cetate Deva - Știința București (Seria 2)

29 mai, ora 17.00: H.M. BUZĂU - Măgura Cisnădie (Seria 1)

29 mai, ora 19.00: CSM Slobozia - Cetate Deva (Seria 2) 

30 mai, ora 17.00: Măgura Cisnădie - CSM Slatina (Seria 1)

30 mai, ora 19.00: Știința București - CSM Slobozia (Seria 2)

31 mai, ora 10.00: Locul 2 Seria 1 – Locul 2 Seria 2

31 mai, ora 12.00: Locul 3 Seria 1 – Locul 3 Seria 2


27 aprilie / Baraj

H.M. BUZĂU, ÎN GRUPĂ CU MĂGURA CISNĂDIE ȘI CSM SLATINA

Miercuri, la sediul Federației Române de Handbal, a avut loc tragerea la sorți a grupelor turneului de promovare / retrogradare găzduit de Pitești la finele lunii mai. Cele 6 echipe au fost împărțite în două serii a câte 3, primele clasate urmând a face pasul pe prima scenă a handbalului feminin românesc. Prezentă pentru al 3-lea sezon consecutiv la baraj, Handbal Municipal va avea iarăși o misiune dificilă, fiind repartizată în Seria 1, alături de prim-divizionara CS Măgura Cisnădie și de ocupanta poziției a 3-a în Seria B a ligii secunde, CSM Slatina. În cele ce urmează vom face o scurtă prezentare a adversarelor noastre. 

CS Măgura Cisnădie este o mai veche cunoștință a H.M.-ului. Cele două formații s-au întâlnit și anul trecut, la barajul de la Rm.Vâlcea. Câștig de cauză au avut adversarele noastre, care s-au impus cu 36-29, deși buzoiencele au condus în prima parte cu 14-9. Promovată vara trecută în premieră în Liga Națională, Măgura a făcut față cu greu exigențelor primului eșalon. Totuși, grație stabilității financiare și a contribuției unor jucătoare experimentate de certă valoare, gruparea sibiană s-a salvat in extremis de la retrogradare, încheind sezonul pe poziția a 12-a. Printre jucătoarele de bază de la Cisnădie, le regăsim pe Roxana Gatzel Han (golghetera ediției 2015-2016 - 211 goluri), Ionela Goran (a evoluat timp de 6 ani la Buzău) și Natașa Krnic (fosta golgheteră a Devei). 

Lotul Măgurei Cisnădie: Viorica Șuba, Paula Vișan, Cristina Popovici - Natașa Krnic, Ionela Goran, Roxana Gatzel Han, Mihaela Stănciulescu, Cătălina Preda, Monica Amoagdei, Mihaela Popescu, Cristiana Ciuplea, Carmen Veșcă, Adriana Chelaru, Loredana Pătruțiu. Antrenor: Alexandru Weber.

CSM Slatina vine pentru al doilea an la rând la turneul de baraj, din postura de ocupantă a ultimei trepte a podiumului Seriei B a ligii secunde. Oltencele au înregistrat 15 victorii și 5 înfrângeri în sezonul regulat, rezultate în urma cărora s-au situat la o distanță considerabilă în spatele primelor două clasate, CSM Bistrița, respectiv Cetate Deva. Din lotul Slatinei fac parte și fostele noastre jucătoare Oana Bidașcu și Florina Biro. Într-o partidă amicală disputată în luna ianuarie, chiar la Pitești, Handbal Municipal a cedat în fața CSM-ului cu scorul de 33-24. 

Lotul Slatinei: Adriana Staicu, Elena Nagy - Diana Pârvu, Diana Constantinescu, Florina Biro, Oana Bidașcu, Ana Maria Hamciuc, Simona Striblea, Andreea Corban, Gabriela Focaru, Geanina Drăghici, Georgiana Pițigoi, Cristina Cojocaru, Narcisa Verde, Daniela Corban. Antrenor: Gabriel Bîrcină.

 

23 aprilie / Etapa a 22-a

PUNCT ȘI DE LA CAPĂT

*H.M. Buzău - Spartac București 44-24 (27-12)

Sâmbătă s-a tras cortina peste sezonul 2015-2016 al Diviziei A la handbal feminin. La ultima apariție în fața propriilor suporteri, H.M. Buzău a reușit un veritabil recital ofensiv în dauna modestei Spartac București.

Handbalistele buzoiene și-au dorit să le ofere un spectacol agreabil fanilor din tribune, astfel că o bună parte dintre cele 44 de reușite au venit în urma unor execuții deosebite. Fie prin „aeriene”, bolte de efect sau goluri pe la spate, elevele lui Romeo Ilie s-au distrat și au defilat într-un ultim meci fără istoric. Antrenorul buzoian a profitat de faptul că a întâlnit un adversar mult inferior valoric și a rulat lotul încă din primele minute. Așadar, toate jucătoarele și-au adus aportul la cea de-a 17-a victorie stagională. Principala marcatoare a fost Roxana Tabarcea, cu 9 reușite.

Handbal Municipal a încheiat, astfel, pe poziția secundă un sezon destul de bun, în care a sperat la promovarea directă până în penultima etapă. Cu doar două înfrângeri și un egal în cele 20 de partide disputate, buzoiencele au pierdut, totuși, lupta directă cu CSU Danubius Galați. Grație unui avans de 4 puncte, formația de pe malul Dunării a obținut mult dorita promovare în Liga Națională. De remarcat ar fi că H.M. Buzău a avut cel mai prolific atac al seriei, 623 de reușite (o medie de 31 de goluri pe meci), cu 19 goluri mai mult decât rivalele Danubius Galați și Știința București. Formația noastră a avut, însă, de pierdut din cauza apărării mult prea permisive.

Cisnădie și Slobozia, din nou la baraj

UPDATE: Turneul de promovare / retrogradare se va desfășura în perioada 28-31 mai! Modificarea datei a survenit în urma solicitărilor echipelor care au sportive participante la sesiunea specială de bacalaureat din perioada 14-27 mai. 

În weekend s-a stabilit și configurația finală a clasamentului Ligii Naționale. Deși avea nevoie de un singur punct pentru a evita retrogradarea directă, Rapid București a pierdut disputa de pe teren propriu cu SCM Craiova, scor 29-32, și a luat drumul eșalonului secund, alături de codașa HC Alba Sebeș. Concomitent, Măgura Cisnădie a învins-o fără emoții pe CSM Unirea Slobozia, scor 35-28, și va merge la braț cu formația ialomițeană la turneul de promovare / retrogradare, la care va participa și H.M. Buzău, alături de Știința București (locul 3 - Seria A), Cetate Deva (locul 2 - Seria B) și CSM Slatina (locul 3 - Seria B). Ca o coincidență, la barajul din acest an vor participa aceleași echipe ca la cel din 2015, găzduit de Rm.Vâlcea.

10 zile libere

La finalul sezonului regular, handbalistele buzoiene beneficiază de o mini-vacanță de 10 zile. Imediat după Sărbătorile Pascale, mai exact pe 3 mai, acestea vor reveni la antrenamente pentru a demara pregătirile în vederea participării la turneul de baraj care se va desfășura în perioada 28-31 mai, pe teren neutru.

UPDATE: Pe 27 aprilie, ora 11.00, la sediul FRH, va avea loc tragerea la sorți pentru repartizarea echipelor de pe locurile 11 și 12 din Liga Națională în cele două serii de la baraj. Handbal Municipal va face parte din Seria 1, alături de CSM Slatina și una dintre CSM Unirea Slobozia sau CS Măgura Cisnădie. 


Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”. Au arbitrat: N.Chirițoiu și L.Neagu (Ialomița)

H.M. Buzău: Delia Bohotici, Denisa Matei, Alina Lupu - Roxana Tabarcea 9g, Cristina Clisu 6g, Laura Zafiriadis 5g, Anca Ionescu 5g, Daniela Udrea 5g, Alexandra Ciolpan 4g, Larisia Baciu 3g, Simona Duță 3g, Mirela Vîlcu 2g, Gabriela Drugău 2g.

Alte rezultate: CSM 2 București - HCF Piatra Neamț 28-26 (13-13), Știința București - Danubius Galați 27-27 (12-11), Activ Plopeni - CSU Târgoviște 27-24 (10-12), Neptun Constanța - Școala 181 București 38-26 (21-13). Știința Bacău a stat.


19 aprilie / Etapa a 22-a

ULTIMA REPREZENTAȚIE ÎNAINTEA BARAJULUI

*Sâmbătă, ora 15.30: H.M. Buzău - Spartac București

Sezonul 2015-2016 al Diviziei A la handbal feminin a ajuns la final. Jucătoarele echipei H.M. Buzău își vor lua la revedere de la suporteri sâmbătă după-amiază, când vor primi vizita Spartacului din București. Elevele lui Romeo Ilie își doresc să facă uitat eșecul dureros suferit la Galați, în derby-ul pentru promovare, printr-o victorie la scor în fața ocupantei locului 9. Pentru Handbal Municipal va fi, totodată, și ultima reprezentație înaintea turneului de promovare / retrogradare din luna mai, la care va participa alături de alte trei divizionare secunde - Știința București, Cetate Deva, CSM Slatina - și de ocupantele locurilor 11 și 12 din Liga Națională: CSM Slobozia și câștigătoarea duelului de la distanță dintre Rapid București și Măgura