CLASAMENT     

 1.  Rapid Buc.   48
 2.  Dinamo Buc.  45
 3.  H.M. BUZĂU  42
 4.  SCM Pitești  31
 5.  CSM 2 Buc.  28
 6.  Știința Buc.   27
 7.  Neptun CT.  24
 8.  Piatra Neamț  22
 9.  Școala 181  17
10. Știința Bacău  17
11. Activ Plopeni  13
12. CNOT Iași   3
13. CSU Târgoviște   3
14. Spartac Buc.   3

  Clasament detaliat - AICI

   Program complet - AICI

 

   URMĂTORUL MECI

 Piatra Neamț - H.M. BUZĂU

    Duminică, 26 februarie

             ora 12.00

LINK-URI UTILE


PUBLICITATE

SPONSORI

PRIMĂRIA BUZĂU
CONSILIUL JUDETEAN BUZĂU

IDM DINAMIC

TOLEDO BUZAU

GLOBAL CASH&CARRY

METROMAX BUZAU

SIM IMPEX BUZAU

SERAS S.A. BUZAU

 AZUGA APĂ DE IZVOR

 

PARTENERI MEDIA

Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

 

 

26 februarie / Etapa a 17-a

LIVESCORE: HCF PIATRA NEAMȚ - H.M. BUZĂU (DUMINICĂ, ORA 12.00)

Sala Polivalentă Mare - Piatra Neamț. Arbitri: Marian Babau - Alexandru Roibu (Prahova). 

Minutul 15: 8-7

Minutul 30: 17-13

Minutul 45: 21-18

Minutul 60: 28-27


19 februarie / Etapa a 16-a

PE MUCHIE DE CUȚIT: H.M. BUZĂU - CSU NEPTUN CONSTANȚA 32-30 (17-16)

Meci antrenant și deosebit de echilibrat găzduit duminică după-amiază de Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”. În fața unei asistențe numeroase, Handbal Municipal a fost nevoită să se întrebuințeze la maximum pentru a obține a 7-a victorie consecutivă, în dauna Neptunului din Constanța.

„Venim cu gândul la victorie”, avertizau, la unison, jucătoarele și antrenorul formației constănțene înaintea deplasării de la Buzău. Un optimism aparent exagerat venit din partea unei formații de mijlocul clasmentului, cu jucătoare tinere, aflate însă într-un real progres de la meci la meci, drept dovadă rezultatele bune din ultimele etape și prestația demnă de toată lauda din partida de duminică. Nu a lipsit mult pentru ca avertismentul lansat în zilele premergătoare partidei de la Buzău să se adeverească, CSU Neptun oferind o replică foarte solidă pe tot parcursul celor 60 de minute. 

Startul partidei avea să confirme faptul că oaspetele au venit hotărâte să își vândă scump pielea. După 10 minute în care s-a mers cap la cap, constănțencele s-au desprins pentru prima dată la 3 „lungimi”, scor 7-10. Simțind deja pericolul, buzoiencele au replicat imediat prin 5 goluri consecutive, Elena Casian, în două rânduri, Roxana Tabarcea, Anca Ionescu și Cristina Clisu întorcând scorul în favoarea gazdelor: 12-10. Apărarea mobilă și agresivă a formației de pe litoral nu a permis desprinderea H.M.-ului, echilibrul fiind restabilit până la pauză, Buzăul intrând la cabine cu avantaj minim grație reușitei din ultimele secunde a Ancăi Ionescu. 

Repriza secundă a început sub aceleași coordonate, cele două echipe părând a fi greu de departajat. Minutele se scurgeau iar oboseala începea să își spună cuvântul. Cu un lot mai numeros și o medie de vârstă mai scăzută, Constanța a reușit să mențină un tempo ridicat de joc prin care a încercat să își „sufoce” adversarele. Gluma părea să se îngroașe când oaspetele s-au desprins iarăși la 3 goluri, de această dată cu doar 15 minute înainte de final. Dar elevele lui Romeo Ilie nu s-au lăsat mai prejos. Handbalistele cu experiență au preluat frâiele și treptat au pus stăpânire pe cursul jocului. Maria Radu, Cristiana Ciuplea, Anca Ionescu și Cristina Clisu au punctat rând pe rând, iar Handbal Municipal a egalat la 26 în minutul 53. Cu publicul alături, buzoiencele au strâns rândurile și în apărare și după o nouă egalitate la 27, au declanșat sprintul final. Trei reușite ale Mariei Radu și un contraatac finalizat de Roxana Tabarcea au consfințit soarta celor trei puncte, iar cireașa de pe tort a fost pusă de golghetera noastră, Anca Ionescu, care a plasat mingea peste zidul constănțean direct în vinclul porții pentru 32-30, declanșând bucuria obținerii unei victorii muncite, al 14-lea success stagional și un loc 3 consolidat cu 10 etape înaintea finalului. Pe H.M. Buzău o așteaptă, însă, încă o deplasare lungă și dificilă, duminica viitoare, la Piatra Neamț.

FINAL DE CAPITOL PENTRU LAURA ZAFIRIADIS

Lotul H.M.-ului, extrem de redus numeric, a mai primit o lovitură. Meciul cu CSU Neptun Constanța a fost ultimul în care extrema Laura Zafiriadis a îmbrăcat echipamentul Buzăului înainte de a lua o pauză pentru un eveniment fericit pe plan personal, urmând a deveni mamă în cursul acestui an. Chiar dacă nu a mai primit acceptul medicilor pentru a evolua, Laura a ținut să le fie alături colegelor de pe bancă la partida de duminică, apoi și-a luat la revedere și printr-un mesaj postat pe un site de socializare: „Timp de doi ani și două luni m-am simțit foarte bine la Buzău. Mulțumesc mult tuturor, colegelor, domnului antrenor, domnului președinte, suporterilor. Sunt puțin tristă că ne despărțim, dar în același timp sunt foarte fericită că voi deveni mămică. Baftă multă în campionat”, a transmis Laura la despărțirea oficială de Handbal Municipal. Îi urăm sarcină ușoară, multă sănătate, și clipe de neuitat în sânul familiei!

 

Romeo Ilie (antrenor): „Așa cum preconizam a fost un meci dificil, dar speram să ne impunem mai repede și mai detașat decât am făcut-o, pentru a evita emoțiile din final. Dar totul e bine când se termină cu bine. Am reușit să întoarcem rezultatul, de la un deficit de 3-4 goluri și victoria ne-a surâs într-un final. Constanța e un adversar redutabil, cu jucătoare foarte bune și foarte bine instruite. S-a văzut că știau când să țină de minge și când să accelereze. Au și o apărare bună, agresivă. Am avut multe aruncări în bară, dar știți cum e: câteodată ne surâde norocul, alteori mai avem și ghinion, important este să ne jucăm șansa până la capăt, să nu cedăm, ceea ce s-a și întâmplat astăzi. ”

Anca Ionescu (inter): „A fost un meci destul de greu. Adversarul a fost puțin mai puternic, dar ne-am dorit foarte mult victoria și am câștigat pe final. Într-un fel poate a fost mai bine și pentru spectatori pentru că a fost un meci trăit cu sufletul la gură. Le mulțumim că au venit în număr foarte mare și îi așteptăm și la celelalte jocuri să fie alături de noi. Am crezut tot timpul că putem întoarce scorul pentru că mai era timp suficient iar noi de regulă am avut puterea să revenim din urmă. Au fost și multe ratări, am avut și ghinion dar este bine că am câștigat și mergem la Piatra Neamț încrezătoare”

Roxana Tabarcea (extremă): „A fost un meci mult mai greu decât cele de până acum. S-a văzut lucrul acesta în teren pentru ca ele au venit foarte motivate, cu gândul la victorie. Dar ne bucurăm totuși că am reușit să ne mobilizăm. În apărare am recuperat câteva mingi foarte importante și în ultimele minute am întors jocul în favoarea noastră. Cele de la Constanța sunt tinere, au alergat foarte mult și ne-au pus probleme, dar ne-am impus deși avem un lot subțire numeric. Sperăm în continuare la un parcurs cât mai bun în retur. Nu am mai jucat de ceva timp ca extremă stânga, s-a văzut că am făcut câteva greșeli, dar sper să mă reacomodez”

Sala „Romeo Iamandi”. Intrarea liberă. Arbitri: C.Murariu - M.Tabacariu (Neamț)

H.M. Buzău: Cristina Oancea, Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Ionescu 12g, Maria Radu 8g, Elena Casian 4g, Cristina Clisu 3g, Roxana Tabarcea 3g, Cristiana Ciuplea 1g, Mădălina Mureș 1g, Gabriela Moldoveanu, Laura Zafiriadis. 

Alte rezultate: Rapid București - CSU Târgoviște 50-22, Dinamo București - CNOT Iași 38-20, Școala 181 București - HCF Piatra Neamț 29-36, SCM Pitești - Activ Plopeni 24-21, Știința București - Spartac București 34-23, CSM 2 București - Știința Bacău 28-25.

 

12 februarie / Etapa a 15-a

ACS UAIC CNOT IAȘI - HANDBAL MUNICIPAL BUZĂU 24-33 (14-15)

H.M. Buzău: Cristina Oancea, Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Ionescu 9g, Cristina Clisu 7g, Laura Zafiriadis 6g, Roxana Tabarcea 4g, Cristiana Ciuplea 2g, Elena Casian 2g, Maria Radu 2g, Gabriela Moldoveanu 1g, Mădălina Mureș. 

Alte rezultate: Spartac București - Dinamo București 8-41 (5-15), HCF Piatra Neamț - Rapid București 22-37 (9-17), CSU Neptun Constanța - Școala 181 București 35-27 (19-11), CSU Târgoviște - SCM Pitești 22-32 (10-15), Știința Bacău - Știința București 24-21 (13-8), Activ Plopeni - CSM 2 București 24-35 (14-17).

 

02 februarie / Etapa a 10-a

FINAL DE TUR „EN-FANFARE”

  • ȘTIINȚA BUCUREȘTI - H.M. BUZĂU 30-32 (15-20)
Final excelent de tur pentru Handbal Municipal, care s-a impus, joi, la mare luptă în deplasarea de la Știința București, meci restant din cadrul etapei cu numărul 10 a Diviziei A.

Disputată în „Iris Sports Arena”, o sală care îndeplinește cu greu condițiile minime necesare desfășurării unui meci oficial, fiind slab iluminată, răcoroasă și fără tribune în dotare, partida de la București se anunța a fi una destul de dificilă contra unui adversar devenit deja tradițional, dar care și-a mai pierdut din forță compartiv cu sezoanele anterioare. Cu un antrenor nou, în persoana fostului portar al naționalei, Sorin Bârză, și un stil de joc agresiv, Știința a început mai bine partida de joi, fiind mai mereu cu un pas înaintea buzoiencelor în primele 10 minute. După ce au luat pulsul adversarelor, treptat, handbalistele noastre au început să-și impună ritmul de joc și au trecut la conducere pentru prima oară în minutul 12 (scor 7-8) prin două reușite ale Ancăi Ionescu, revenită în primul „7” după o etapă de pauză. Echilibrul avea să se rupă după minutul 20, când, de la 12-12, elevele lui Romeo Ilie și Ștefan Miloș s-au năpustit asupra porții bucureștencelor, reușind 7 goluri consecutive, diferență redusă de gazde la 5 „lungimi” până la pauză. 

Dominarea H.M.-ului părea să devină totală în startul părții secunde, când o nouă serie de 3 goluri a buzoiencelor a urcat scorul la 15-23. Nimic nu anunța însă ceea ce avea să urmeze. Nemaiavând nimic de pierdut, bucureștencele au crescut și mai mult nivelul de agresivitate în apărare și au început să recupereze, gol după gol, lăsând formația noastră fără replică. Astfel, cu doar 5 minute înainte de finalul partidei, Știința a răsturnat spectaculos scorul și a preluat conducerea: 30-29. Totuși, ultimul cuvânt le-a aparținut tot buzoiencelor, care au avut puterea de o lua de la capăt, reușind un final perfect. Apărarea a redevenit mult mai compactă și nu a mai dat greș, iar în atac, rând pe rând, Cristiana Ciuplea, printr-o pivotare ca la carte, Cristina Clisu - contraatac și Elena Casian, o torpilă la colțul lung, au pecetluit soarta celor trei puncte, Handbal Municipal fiind merituoasa învingătoare la finele unei partide în care buzoiencele au fost nevoite să se întrebuințeze la maximum, pentru a-și trece în cont a 11-a victorie din turul campionatului.  

 

SHOW CU „LANTERNA ROȘIE”

  • H.M. BUZĂU - SPARTAC BUCUREȘTI 41-20 (20-6)

La doar trei zile după solicitantul duel cu Știința București, pentru Handbal Municipal a urmat un joc de relaxare cu ultima clasată, Spartac București.

Un antrenament cu public pentru handbalistele noastre și un prilej numai bun pentru Romeo Ilie de a-și menaja o parte dintre titulare. Așa cum era de așteptat, diferența din teren a fost una uriașă, buzoiencele obținând un nou succes categoric, scor 41-20. Un joc bun pentru Gabriela Moldoveanu, Elena Casian și Mădălina Mureș, dar de departe MVP-ul partidei a fost Laura Zafiriadis. Carismatica extremă a avut o prestație excelentă la una dintre ultimele sale apariții în tricoul H.M.-ului înainte de a lua o pauză pentru a da naștere primului său copil. Pe lângă alte 12 reușite care mai de care mai frumoase, Laura a încântat asistența printr-un gol din piruetă de la 7 metri, finalul partidei gasind-o cu lacrimi în ochi, emoționată, dar bucuroasă de prestația sa și de fericitul eveniment din viața personală: „Am fost conectată la meci, chiar dacă a fost unul ușor. Nu m-am gândit la câte goluri am marcat. Mă bucur foarte mult că și colegele m-au încurajat. Îmi pare sincer rău că urmează să întrerup handbalul, dar voi reveni după naștere. Eu aș vrea să mai joc o lună, însă voi merge la un control pentru a vedea cât voi mai putea fizic”, a precizat Laura, la capătul uneia dintre cele mai bune evoluții ale sale de la venirea la Buzău. În a doua etapă a returului, programată duminica viitoare, pe Handbal Municipal o așteaptă cea mai lungă deplasare a campionatului, cea de la CNOT Iași.

 

H.M. Buzău vs Știința: Cristina Oancea, Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Ionescu 10g, Cristina Clisu 6g, Laura Zafiriadis 5g, Cristiana Ciuplea 4g, Elena Casian 4g, Maria Radu 2g, Gabriela Moldoveanu 1g, Mădălina Mureș, Roxana Tabarcea. 

Sala Iris Sports Arena - București. Arbitri: N.Chirițoiu - L.Neagu (Ialomița).

H.M. Buzău vs Spartac: Cristina Oancea, Denisa Matei, Alina Lupu - Laura Zafiriadis 13g, Gabriela Moldoveanu 9g, Elena Casian 6g, Mădălina Mureș 5g, Maria Radu 4g, Cristiana Ciuplea 4g, Anca Ionescu, Roxana Tabarcea, Cristina Clisu. 

Sala „Romeo Iamandi”. Intrarea liberă. Arbitri: A.Nițișor (Vâlcea) - A.Stamatoiu (București)

Alte rezultate: Rapid București - Neptun Constanța 36-25, Dinamo București - Știința Bacău 40-20, Știința București - Activ Plopeni 35-28, CSU Târgoviște - Piatra Neamț 17-27.

 

28 ianuarie / Etapa a 13-a

MECIUL EXTREMELOR: H.M. BUZĂU - ȘTIINȚA BACĂU 36-30 (16-15)

Handbal Municipal a ajuns la cota 10 în dreptul victoriilor după ce s-a impus sâmbătă, pe teren propriu, în fața Științei Bacău, într-o partidă din cadrul ultimei etape a turului. 

În fața unui adversar destul de modest, din a doua jumătate a clasamentului, handbalistele buzoiene au avut, totuși, o prestație oscilantă. Astfel se explică startul greoi și echilibrul care s-a menținut pe tot parcursul primei reprize. Fără principala marcatoare, Anca Ionescu, doar pe bancă sâmbătă, buzoiencele au început ezitant, cu o apărare mult prea permisivă și cu precipitare în atac, erori speculate de oaspete, care au condus și la două goluri în primele 10 minute: 0-2, 1-3, 3-5. În absența Ancăi, Cristina Clisu, extrema aflată în vârf de formă, și-a asumat rolul de lideră în teren și a sunat deșteptarea printr-o serie de reușite care au dus H.M.-ul în avantaj înainte de pauză: 10-9, minutul 20 și 16-15 la finele primelor 30 de minute. 

Prestația elevelor lui Romeo Ilie s-a îmbunătățit în partea secundă. Buzoiencele au revenit de la cabine hotărâte să tranșeze cât mai rapid soarta partidei. Cu o viteză în plus în atac și o precizie mai mare a execuțiilor, Handbal Municipal a reușit să își clădească un ecart apropiat de cel așteptat: 27-20, minutul 45, 31-24, minutul 50. A fost rândul extremelor să se evidențieze. Dacă prestația fără cusur a Cristinei Clisu nu mai este de mult o noutate, aceasta având un randament bun chiar și din postura relativ nouă de inter dreapta, în partida contra Bacăului s-au remarcat și celelalte două „viteziste” ale echipei noastre, Gabriela Moldoveanu și Laura Zafiriadis, cele trei contribuind din plin la încă un succes, scor 36-30, prin care H.M. Buzău și-a consolidat poziția a treia, calificantă la turneul de baraj.

CONTINUĂ REVENIRILE

Lotul H.M.-ului devine din ce în ce mai numeros. După revenirile Cristianei Ciuplea și Roxanei Tabarcea și împrumutul portarului Cristina Oancea, la meciul de sâmbătă a redebutat și Alexandra Ciolpan. După o pauză de mai bine de 6 luni, timp în care s-a dedicat noii sale cariere militare din cadrul MApN-ului, Alexandra a revenit la Buzău și a evoluat pe finalul partidei cu Știința Bacău. 

MECI GREU LA BUCUREȘTI

Un duel mult mai dificil pentru Handbal Municipal se anunță a fi cel de joi, când buzoiencele vor evolua în deplasare la Știința București, meci restant din etapa a 10-a amânat din cauza condițiilor meteo nefavorabile care au împiedicat la momentul respectiv deplasarea formației noastre. Știința ocupă poziția a 5-a, cu 7 victorii din 12 partide disputate și are în componență câteva handbaliste de luat în seamă, precum Florica Mitrea, Mirela Vîlcu sau Jeni Drăgan. Prima etapă din retur este programată duminică, 5 februarie, când la Buzău va veni „lanterna roșie” Spartac București. 

 

Sala „Romeo Iamandi”. Intrarea liberă. Arbitri: Daniel Basso și Florin Tofan - Galați.

H.M. Buzău: Cristina Oancea, Denisa Matei, Alina Lupu - Cristina Clisu 14g, Gabriela Moldoveanu 6g, Laura Zafiriadis 5g, Cristiana Ciuplea 5g, Roxana Tabarcea 3g, Maria Radu 2g, Elena Casian, Alexandra Ciolpan, Mădălina Mureș, Anca Ionescu. 

Alte rezultate: Știința București - CSM 2 București 24-22, Rapid București - CNOT Iași 36-18, Dinamo București - Activ Plopeni 39-16, Piatra Neamț - CSM Pitești 26-29, Școala 181 București - Spartac București 39-27, CSU Târgoviște - Neptun Constanța 23-33.

 

21 ianuarie / Etapa a 12-a

AU ÎNVINS ȘI...FRIGUL: ACTIV PLOPENI - H.M. BUZĂU 28-39 (13-17)

Handbal Municipal a trecut cu bine și peste cea mai... friguroasă deplasare a sezonului. Buzoiencele s-au impus fără dificultate la Plopeni, acolo unde principalul adversar nu a fost Activul, de altfel o formație combativă, de mijlocul clasamentului, ci frigul devenit deja proverbial cu care ne întâmpină Plopeniul de fiecare dată, încă de la primii pași pe holurile Sălii Sporturilor. Aerotermele achiziționate în noiembrie de clubul Activ nu au schimbat mult în bine atmosfera, astfel că partida s-a disputat pe o temperatură greu de suportat, la care până și clisterul a înghețat pe mâinile jucătoarelor. Revenind la handbal, partida a fost la discreția H.M.-ului, care a avut un plus evident de experiență și valoare, atribute grație cărora și-au dominat la toate capitolele mai tinerele lor adversare. Plopeniul a replicat printr-o apărare mobilă, agresivă, prin care a reușit să întârzie temporar desprinderea buzoiencelor. Inevitabilul s-a produs în repriza secundă, când gazdele nu au mai putut ține pasul cu ritmul și precizia elevelor lui Romeo Ilie, Handbal Municipal desprinzându-se pe final la 13 goluri diferență. Buzoiencele au acumulat astfel 27 de puncte, ocupând în continuare poziția a 3-a înaintea ultimei partide de pe teren propriu din turul campionatului, cu Știința Bacău, programată sâmbătă, ora 13.00, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”.

DEBUT CONVINGĂTOR ÎN POARTĂ

Sâmbătă, în deplasarea de la Plopeni, în poarta H.M.-ului a debutat noua achiziție, Cristina Oancea, o tânără în vârstă de 17 ani originară din Slobozia. Cristina a fost crescută la CSS Slobozia (antrenor Marian Simion), iar din sezonul 2015-2016 a fost cooptată în lotul prim-divizionarei CSM Unirea Slobozia. Venită la Buzău sub formă de împrumut, Cristina Oancea a convins încă de la prima apariție în tricoul H.M.-ului, reușind câteva parade de mare efect.

GOLGHETERĂ DE ZIUA EI

Sâmbătă a fost o zi specială pentru una dintre cele mai valoroase și constante handbaliste din lotul Buzăului. Cristina Clisu și-a sărbătorit ziua de naștere așa cum știe mai bine: pe terenul de handbal, etalându-și calitățile și execuțiile spectaculoase. Fie din extremă, prin nelipsitele bolte, fie de la linia de 9 metri sau chiar din aruncări de la 7 metri, Cristina a punctat la foc automat, încununându-și prestația ireproșabilă cu un mic cadou: postura de golgheteră a partidei de la Plopeni, cu 11 reușite. Cristina Clisu a fost secondată în topul marcatoarelor de experimentatele Maria Radu și Anca Ionescu, ambele cu câte 7 goluri. 


Sala Sporturilor Plopeni. Intrarea liberă. Arbitri: Claudiu Gorina și Florin Melencu - Dolj.

H.M. Buzău: Cristina Oancea, Denisa Matei, Alina Lupu - Cristina Clisu 11g, Maria Radu 7g, Anca Ionescu 7g, Elena Casian 6g, Laura Zafiriadis 4g, Gabriela Moldoveanu 3g, Cristiana Ciuplea 2g, Roxana Tabarcea, Mădălina Mureș.

Alte rezultate: Spartac București - Rapid București 9-36, SCM Pitești - Știința București 32-29, Neptun Constanța - Piatra Neamț 28-27, Știința Bacău - Școala 181 București 32-36, CNOT Iași - CSU Târgoviște 35-28, CSM 2 București - Dinamo București 20-33.

 

15 ianuarie / Etapa a 11-a

VICTORIE CU „SATELITUL”: H.M. BUZĂU - CSM 2 BUCUREȘTI 37-32 (21-13)

Handbal Municipal a intrat cu dreptul în noul an, câștigând duminică după-amiază, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”, confruntarea cu ocupanta locului 4, CSM 2 București, din cadrul etapei a 11-a a Diviziei A. 

După o lungă pauză competițională, multe semne de întrebare se ridicau asupra nivelului de pregătire al echipei, deoarece situația financiară nu i-a permis H.M.-ului efectuarea unui cantonament, iar în această iarnă nu s-au perfectat nici jocuri de verificare în lipsa unor adversari disponibili. Astfel că, la aproape două luni de la ultimul meci oficial, exista riscul ca randamentul handbalistelor buzoiene să nu fie la cote maxime. Totuși, chiar dacă au avut în față echipa secundă a campioanei CSM București, o adevărată selecționată de junioare, având în componență tinere de perspectivă din mai multe zone ale țării, elevele lui Romeo Ilie au controlat autoritar prima repriză, datorită unui joc, pe alocuri, ireproșabil. Cu precădere în faza de atac, unde Anca Ionescu și Cristina Clisu au înscris la aproape fiecare acțiune, diferența maximă de pe tabelă fiind înregistrată încă de la pauză, când gazdele aveau deja 8 goluri avans. Așa cum ne-au obișnuit, de fiecare dată când simt că victoria nu le poate scăpa, handbalistele noastre joacă și pentru publicul venit din nou în număr mare. Nu au lipsit „aerienele”, execuțiile spectaculoase și reușitele de la mare distanță care au animat atmosfera din tribunele Sălii Sporturilor. Recitalul a fost completat în repriza secundă și de Alina Lupu, portarul buzoian reușind o serie de parade providențiale. În ultimele minute, pe fondul relaxării și a permutărilor din „7”-le de bază, bucureștencele au mai redus din handicap, fără însă a periclita vreun moment victoria pe deplin meritată a H.M.-ului, prin care și-a consolidat poziția a 3-a cu trei partide înainte de încheierea primei jumătăți a campionatului. 

FORȚE PROASPETE ÎN NOUL AN

La primul meci oficial din 2017, lotul echipei H.M. Buzău a primit întăriri prin revenirile a două jucătoare de bază. Pivotul Cristiana Ciuplea s-a întors sub comanda lui Romeo Ilie după un nou periplu în Liga Națională, fiind împrumutată în luna octombrie la Cetate Deva, formație care s-a retras săptămâna trecută din campionat din motive financiare. O altă veste bună este recuperarea Roxanei Tabarcea. Accidentată la genunchi încă din prima etapă a sezonului, tânăra handbalistă a suferit o operație de menisc care a ținut-o mai bine de trei luni departe de teren. Roxana s-a refăcut aproape complet și a evoluat pe finalul partidei cu CSM 2 București, când și-a trecut în cont și două reușite. 

MAI BINE CU BANII

După o toamnă agitată, în care Handbal Municipal a fost măcinată de neajunsurile financiare, situația pare să se fi stabilizat în decursul ultimei luni. În urma unei rectificări bugetare, Consiliul Județean a alocat în decembrie suma de 40.000 RON (400 milioane lei vechi), în timp ce sponsorii echipei, frații Grădinaru, au plusat cu o nouă sumă consistentă la final de an, H.M. Buzău având asigurat un buget suficient pentru a duce la bun sfârșit acest campionat.  


Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” - Buzău. Arbitri: I.Cristea (Iași) - V.Murariu (Neamț).

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Ionescu 18g, Cristina Clisu 6g, Cristiana Ciuplea 3g, Laura Zafiriadis 2g, Maria Radu 2g, Gabriela Moldoveanu 2g, Elena Casian 2g, Roxana Tabarcea 2g, Mădălina Mureș. 

Alte rezultate: Rapid București - Știința Bacău 43-25, Dinamo București - Știința București 40-20, Piatra Neamț - CNOT Iași 30-21, Școala 181 București - Activ Plopeni 28-28, CSU Târgoviște - Spartac București 31-25. 

 

23 decembrie / Info

H.M. BUZĂU A LUAT VACANȚĂ DE SĂRBĂTORI

În luna decembrie, timp de 10 zile, handbalistele buzoiene au revenit la antrenamente pentru o perioadă de acumulări fizice, prin exerciții specifice desfășurate pe plan local, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”. Începând de joi, 22 decembrie, Handbal Municipal Buzău a intrat în vacanța dedicată sărbătorilor de iarnă, urmând a-și relua activitatea la începutul lui 2017. Primul meci din noul an este programat pe 11 ianuarie, în deplasare la Știința București.  

Conducerea și jucătoarele H.M.-ului le urează tuturor buzoienilor CRĂCIUN FERICIT alături de cei dragi și un an nou plin de împliniri! LA MULȚI ANI!

 

20 noiembrie / Etapa a 9-a

DOAR O REPRIZĂ: H.M. BUZĂU - DINAMO BUCUREȘTI 27-31 (7-13)

Duminică, Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” a fost gazda unui nou duel cu implicații la vârful clasamentului. Handbal Municipal, locul 2 înaintea etapei cu numărul 9, a primit replica puternicei Dinamo București, ocupanta poziției a 3-a, care pornea însă cu prima șansă grație lotului valoros și a liniștii financiare de care se bucură gruparea din Ștefan cel Mare. 

Deși au avut iarăși de partea lor un public numeros, buzoiencele au intrat destul de greu în meci, părând copleșite de miza partidei și de nivelul superior al adversarelor. După golul de 1-0 al Laurei Zafiriadis, Dinamo a început să își impună ritmul de joc mai alert și a preluat inițiativa pe tabelă. În prima parte a jocului, elevele lui Romeo Ilie au întâmpinat mari dificultăți în faza de atac. Ușor panicate de lipsa breșelor din defensiva adversă, handbalistele H.M.-ului s-au precipitat și au forțat câteva aruncări de la distanță, parate cu ușurință de brazilianca din poarta oaspetelor, Caroline Martins. Din această cauză, buzoiencele nu au mai găsit drumul spre gol între minutele 11 și 20, în timp ce „vitezistele” Ramona Farcău, Camelia Carabulea și Cristina Predoi punctau la foc automat, producând desprinderea la 4-11. Până la pauză, Anca Ionescu & Co. s-au lovit în continuare ca de un zid de apărarea avansată și extrem de agresivă a bucureștencelor, condusă în zona centrală de „veterana” Manuela Manda, un adevărat turn de control de netrecut, astfel că buzoiencele au intrat la vestiare cu doar 7 goluri înscrise și un deficit de 6 „lungimi” pe tabelă. 

SCHIMBAREA LA FAȚĂ

Conștiente că nu mai au nimic de pierdut, jucătoarele H.M.-ului au revenit de la cabine hotărâte să schimbe impresia lăsată în primele 30 de minute, iar partida a luat o turnură mult așteptată de publicul buzoian. Cu un joc mai așezat în ofensivă, mai răbdătoare, dar totodată cu mai mult curaj la finalizare, gazdele au reintrat treptat în joc. Anca Ionescu a dat drumul la „trasoare”, asistată de Gabriela Moldoveanu, Maria Radu și Elena Casian, iar gruparea buzoiană s-a apropiat amenințător la doar două goluri, scor 19-21 în minutul 45. A fost însă tot ce s-a putut face. În pofida strădaniilor trupei lui Romeo Ilie, care a crezut într-o răsturnare de scor spectaculoasă până la final, dinamovistele au reușit să oprească iureșul gazdelor și au controlat ultimele minute datorită plusului numeric și valoric oferit de banca de rezerve. În cele din urmă, Handbal Municipal s-a înclinat în fața jucătoarelor „alb-roșii” cu 27-31, rămânând însă cu mulțumirea că în partea secundă s-a ridicat la nivelul unui derby pentru promovare. Buzoiencele încheie astfel anul calendaristic pe poziția a 3-a și speră în continuare într-o rezolvare a problemelor financiare pentru a putea participa, al 4-lea an consecutiv, la turneul de promovare care se va disputa la finele sezonului.

RĂSPLĂTITE CU APLAUZE

O dovadă în plus că publicul buzoian, venit din nou în număr mare, este un iubitor și un bun cunoscător al fenomenului handbalistic este reacția din finalul partidei cu Dinamo, când spectatorii au aplaudat spectacolul oferit de cele două formații și au apreciat efortul depus de buzoience în încercarea de a se ridica la nivelul adversarelor. Fapt remarcat și de antrenoarea oaspetelor, Nicoleta „Gusi” Alexandrescu: „Prin tradiție, meciurile din sala de la Buzău sunt grele. Aici este un public cunoscător de handbal, ne bucurăm că vin în număr mare la sală. Victoria noastră este cu atât mai valoroasă”. 

Romeo Ilie (antrenor): „A fost un joc greu. Dinamo are în componență handbaliste consacrate. Regretăm evoluția slabă din prima repriză, jucătoarele au fost prea timorate de valoarea adversarelor. S-au grăbit și au comis multe greșeli în ofensivă. După pauză am jucat ce trebuia, cu mai multă răbdare. Dar e bine că am salvat imaginea și am făcut o repriză bună, să vadă spectatorii adevărata valoare a echipei. Sigur am fi obținut victoria dacă am fi jucat și în prima parte la fel ca în a doua”  

Ștefan Miloș (președinte): „A fost o perioadă dificilă. Am jucat trei finale în trei săptămâni. Am pierdut cu Rapid și Dinamo, dar am câștigat finala pentru locul 3 de la Pitești, ceea ce ne bucură foarte mult. Duminică am întâlnit o echipă de Liga Națională, cu jucătoare de top, dar m-a bucurat atmosfera, le mulțumim spectatorilor că au fost alături de noi în număr mare”

 

Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”. Arbitri: M. Murariu - C. Tabacariu (Roman).

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Ionescu 16g, Gabriela Moldoveanu 4g, Elena Casian 3g, Maria Radu 2g, Laura Zafiriadis 1g, Mădălina Mureș 1g, Cristina Clisu, Gabriela Drugău, Roxana Tabarcea. 

Dinamo: Caroline Martins, Mădălina Bălan, Isabela Roșca - Ramona Farcău 10g, Camelia Carabulea 5g, Andreea Popa 5g, Cristina Predoi 4g, Iryna Shutska 4g, Manuela Manda 2g, Raluca Petruș 1g, Simona Striblea, Florența Ilie, Diana Predoi, Adriana Budileanu, Adina Grigoraș. 

Alte rezultate: CNOT Iași - SCM Pitești 27-41, CSU Târgoviște - Activ Plopeni 24-27, HCF Piatra Neamț - Știința Bacău 26-26, Școala 181 București - Știința București 25-31, Neptun Constanța - Spartac București 41-25, Rapid București - CSM 2 București 31-18.

 

 

16 noiembrie / Etapa a 9-a

DINAMO, PRIMA ȘANSĂ LA BUZĂU

Duminică, în Sala Sporturilor din Buzău, cu începere de la ora 11.00, va avea loc un nou meci deosebit de interesant, în care se vor înfrunta ocupantele locurilor 2 și 3, H.M. Buzău, respectiv Dinamo București. Cele două formații au avut un parcurs asemănător până în prezent, cu câte o singură înfrângere în primele 8 etape, ambele cedând la diferențe mari de scor în fața liderului Rapid București (H.M.-ul cu 25-42, iar Dinamo cu 18-26).

Înființată în această vară, echipa feminină de handbal a Clubului Sportiv Dinamo dispune de un buget consistent care îi permite să se gândească la promovare încă din primul sezon. Antrenată de fosta noastră extremă, Nicoleta „Gusi” Alexandrescu, Dinamo și-a format în scurt timp un lot solid, care îmbină experiența și valoarea unor handbaliste cu CV-uri impresionante precum Ramona Farcău, Manuela Manda sau Iryna Shutska, cu tinerețea și entuziasmul Cameliei Carabulea, Florenței Ilie și Adinei Grigoraș, jucătoare ce au cochetat cu loturile naționale de junioare și tineret.

Astfel, bucureștencele pornesc cu prima șansă în confruntarea care va fi arbitrată de romașcanii Marius Murariu și Claudiu Tabacariu. Buzoienii sunt așteptați în număr cât mai mare pentru a le fi alături handbalistelor noastre în încercarea de a anula decalajul valoric și financiar printr-o prestație ireproșabilă și o atmosferă demnă de un derby pentru promovare. 

 

12 noiembrie / Etapa a 8-a

ÎN POLE-POSITION PENTRU BARAJ

REZUMAT VIDEO

Etapa a 8-a a Diviziei A a programat o partidă cu conotații majore în zona superioară a clasamentului. Handbal Municipal s-a deplasat la Pitești pentru un duel direct între formațiile cu cele mai mari șanse la adjudecarea locului 3, calificant la turneul de promovare de anul viitor. Câștig de cauză au avut buzoiencele, care au beneficiat de un plus de experiență ce s-a dovedit a fi decisiv în momentele cheie.

Participantă în premieră în Seria Est, SCM Pitești se anunța a fi o competitoare greu de învins prin prisma rezultatelor bune din debutul sezonului, care au propulsat-o pe locul secund înaintea duelului de sâmbătă. Iar startul partidei cu Handbal Municipal a confirmat așteptările, gazdele semnând primele două reușite ale jocului. Conștiente de importanța meciului, buzoiencele au redresat imediat situația: portarul Denisa Matei a legat câteva parade, iar Anca Ionescu a „bombardat” poarta adversă prin 4 „torpile” consecutive care au dus scorul la 2-4 în minutul 5. Antrenorul gazdelor a mutat tactic printr-un marcaj „om la om” la Anca, în încercarea de a anihila golghetera Buzăului. Cu toate acestea, diferența de pe tabelă a continuat să crească (4-7, minutul 10, 5-10, minutul 15), în special grație intervențiilor Denisei Matei, cea care a închis poarta în multe momente ale jocului. Cursul meciului s-a modificat temporar după minutul 20. Maria Radu a fost scosă din joc în urma unei lovituri suferite în zona capului, iar Romeo Ilie s-a văzut nevoit să modifice tactica din mers. Gazdele au profitat de scurta dezorganizare din jocul nostru și s-au apropiat la 14-16, dar finalul reprizei le-a aparținut tot buzoiencelor, tabela indicând un avans de 4 „lungimi” la capătul primelor 30 de minute.  

Scenariu asemănător și în partea secundă, cu H.M. Buzău la conducere, mai mereu pe punctul de a se desprinde decisiv (15-20, minutul 32, 20-26, minutul 40), dar cu mici momente de slăbiciune care le-au permis piteștencelor să strângă scorul și să spere într-o răsturnare spectaculoasă pe final (26-28, minutul 48, 30-32, minutul 57). Lipsite și în repriza secundă de aportul ofensiv al celor mai experimentate jucătoare, Anca Ionescu, izolată prin marcajul strâns al adversarei directe, și Maria Radu, care se resimțea în continuare în urma loviturii încasate, buzoiencele au reușit să mențină un nivel de joc ridicat, datorită evoluției excelente a altor două handbaliste de bază: Cristina Clisu, un veritabil „argint viu”, activă în apărare și cu eficiență maximă în atac, atât ca extremă, cât și din postura inedită de inter, și Elena Casian, înaltul inter cu o forță teribilă în brațul de aruncare. În ciuda vârstei fragede, Elena a arătat o precizie de invidiat în momente de presiune în care jocul putea lua o turnură neplăcută. Astfel, H.M. Buzău a obținut un succes important, scor 31-34, și se pare că doar situația financiară alarmantă o mai poate stopa din drumul către a 4-a participare consecutivă la turneul de promovare.  

SCM PITEȘTI - H.M. BUZĂU 31-34 (15-19)

Sala de Sport Universitatea Pitești. Arbitri: C. Popa (Galați)  - S. Toma (Brăila)

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Cristina Clisu 11g, Elena Casian 11g, Anca Ionescu 7g, Maria Radu 2g, Laura Zafiriadis 1g, Gabriela Moldoveanu 1g, Mădălina Mureș 1g, Gabriela Drugău.

Alte rezultate: Știința București - Rapid București 13-34, Dinamo București - Școala 181 București 37-22, CSM 2 București - CSU Târgoviște 39-21, Activ Plopeni - Piatra Neamț 22-26, Știința Bacău - Neptun Constanța 28-27, Spartac București - CNOT Iași 29-23.

 

DISTRACȚIE CU IAȘIUL

REZUMAT VIDEO

La nici 48 de ore, handbalistele buzoiene au revenit în teren pentru restanța din etapa a 2-a, cu Centrul Național Olimpic de Tineret din Iași, formație nou-înființată. Partida disputată luni, la orele prânzului, în Sala „Romeo Iamandi”, s-a potrivit însă ca o mănușă, deoarece H.M. Buzău a întâlnit un adversar net inferior valoric. Prilej de destindere după jocul solicitant de la Pitești, și totodată, un ușor antrenament pentru „șocul” de duminică, cu Dinamo. Buzoiencele au profitat de diferența mare de pe tabelă și au încercat să facă spectacol, spre amuzamentul și aprecierea spectatorilor. De evidențiat ar fi numărul mare de goluri înscrise de Anca Ionescu (17) și intervențiile frumoase din final ale portarului Alina Lupu. În cele din urmă, Handbal Municipal s-a impus cu 42-26 (20-11), a 7-a victorie stagională și un meritoriu loc 2 la jumătatea turului.

H.M. BUZĂU - CNOT IAȘI 42-26 (20-11)

Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” - Buzău. Arbitri: Marian Drăghici și Ionuț Drăguț - Vrancea.

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Ionescu 17g, Maria Radu 8g, Cristina Clisu 8g, Laura Zafiriadis 3g, Gabriela Moldoveanu 2g, Mădălina Mureș 2g, Gabriela Drugău 1g, Elena Casian 1g. 

 

 

6 noiembrie / Etapa a 7-a

SE REÎNNOADĂ ȘIRUL VICTORIILOR

*ȘCOALA 181 BUCUREȘTI - H.M. BUZĂU 33-40 (14-24)

REZUMAT VIDEO

Handbal Municipal a trecut repede peste eșecul dureros din derby-ul cu Rapid și s-a impus într-o manieră categorică în deplasare la Școala 181 București, într-un meci din cadrul etapei a 7-a a Diviziei A. 

Altădată un derby pentru promovare, partida de duminică, disputată într-o sală nouă, „Iris Sports Arena”, improprie pentru desfășurarea unor competiții oficiale din cauza lipsei tribunelor, a fost departe de nivelul handbalistic ridicat și de dramatismul din urmă cu 3-4 sezoane. Școala 181 și-a întinerit masiv lotul și a vandut cele mai bune produse din „pepinieră”, astfel că partida a fost în permanență la discreția grupării buzoiene. Pentru a evita producerea unei noi sincope în urma frustrărilor acumulate în disputa contra Rapidului, elevele lui Romeo Ilie și Ștefan Miloș au abordat partida cu maximă concentrare, iar după primele 10 minute de tatonare, au început să își clădească un avans considerabil. De la 6-7, Handbal Municipal a izbutit să marcheze de 7 ori consecutiv, risipind orice îndoială asupra echipei învingătoare încă de la jumătatea primei reprize. Cu interul Anca Ionescu și extremele Cristina Clisu și Laura Zafiriadis printre principalele marcatoare, buzoiencele au intrat la cabine cu un avans de 10 goluri.

În startul părții secunde, pe fondul unei ușoare relaxări, H.M.-ul le-a permis gazdelor să recupereze jumătate din deficit: 21-26, minutul 40. Dar o nouă accelerare a handbalistelor noastre a fost de ajuns pentru a readuce ecartul la cote liniștitoare: 25-34, minutul 50. De remarcat ar fi și paradele reușite cu precădere în repriza secundă de cei doi portari, Denisa Matei, respectiv Cătălina Ivașcu de la gazde. Handbal Municipal a bifat, astfel, a 5-a victorie stagională și a urcat pe poziția a 4-a cu un meci mai puțin disputat, restanța cu CNOT Iași. 

Pitești - Buzău pentru locul 3

Pentru H.M. Buzău urmează o partidă cu o importanță majoră în perspectiva configurației finale a clasamentului. Sâmbătă, handbalistele se vor deplasa la Pitești pentru a înfrunta principala contracandidată în lupta pentru ocuparea locului 3, ultimul care asigură prezența la turneul de baraj. După ce în vară i-a fost aprobată cererea de a se muta din Seria B în Seria A, SCM Pitești a avut un start bun de sezon: 5 victorii, un egal la Bacău și o înfrângere în fața liderului Rapid, rezultate care au propulsat-o pe poziția a doua a clasamentului. Astfel, este de așteptat ca buzoiencele să aibă parte de un test cu adevărat dificil. 

Rapidul, cu un pas în Liga Națională

Duminica trecută, în Giulești a fost programat și cel mai așteptat duel al sezonului, Rapid - Dinamo, principalele favorite la promovarea directă. Într-o sală arhiplină și o atmosferă incendiară, demnă de un adevărat derby, rapidistele au impresionat din nou, reușind să își zdrobească rivalele, scor 26-18 (13-4), o victorie care le asigură în mare măsură revenirea în Liga Națională la finele sezonului actual. 


Sala Iris Sports Arena - București. Arbitri: N.Chirițoiu - L.Neagu (Ialomița)

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Ionescu 12g, Cristina Clisu 11g, Laura Zafiriadis 7g, Elena Casian 5g, Maria Radu 2g, Gabriela Drugău 2g, Mădălina Mureș 1g, Gabriela Moldoveanu.

Alte rezultate: Rapid București - Dinamo București 26-18, Spartac București - SCM Pitești 26-39, CSU Târgoviște - Știința București 29-33, Piatra Neamț - CSM 2 București 29-28, CNOT Iași - Știința Bacău 24-29.

 

30 octombrie / Etapa a 6-a

EXECUȚIE CU PUBLIC: H.M. BUZĂU - RAPID BUCUREȘTI 25-43 (16-19)

REZUMAT VIDEO

Atmosferă de mare meci duminică, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”, la primul derby al sezonului. Publicul buzoian numeros avid de handbal de cel mai înalt nivel și o mică dar gălăgioasă galerie bucureșteană prefațau un spectacol handbalistic de calitate, între două formații de top ale Seriei A, ambele cu o linie de clasament imaculată după primele 5 etape. 

Din păcate, însă, lucrurile nu au stat chiar așa. Încă din primele minute, arbitrii Gal (Harghita) și Savu (Argeș), au umbrit realizările handbalistice, ținând cu tot dinadinsul să fie actori principali prin deciziile lor desprinse parcă din alt regulament. Factorul agravant a fost judecarea cu două unități de măsură diferite, majoritatea deciziilor fiind în defavoarea grupării buzoiene. 

Cu toate acestea, prima parte a jocului a fost extrem de disputată. În pofida piedicilor repetate venite din partea celor doi „fluierași”, handbalistele buzoiene au reușit să le ofere o replică pe măsura valorii rapidistelor. Chiar dacă oaspetele, cu un plus de omogenitate evident, au avut inițiativa, Handbal Municipal nu a pierdut trena, fiind mai mereu la doar 1-2 lungimi în urmă. Mai mult, formația noastră a și egalat în două rânduri, mai întâi la 12 prin Cristina Clisu, apoi la 14 grație reușitei Elenei Casian, tânărul inter care a avut o evoluție constant bună pe tot parcursul jocului. Prima desprindere notabilă s-a produs spre finalul reprizei, tot pe fondul unei greșeli de arbitraj. Anca Ionescu a fost oprită neregulamentar din drumul spre gol. Apărare în semicerc și un 7 metri clar ca lumina zilei mutat de Gal și Savu la 9 metri spre stupefacția întregii asistențe. În loc de 15-15, în doar câteva zeci de secunde scorul a devenit 14-17. A fost o primă „fisură” produsă în psihicul buzoiencelor, care au intrat la cabine cu un deficit de 3 goluri, deși nu au fost cu nimic mai prejos decât adversarele. 

Demoralizate și din ce în ce mai obosite, elevele lui Romeo Ilie au ținut tot mai greu pasul în partea secundă. Previzibil, din moment ce tehnicianul buzoian a avut doar două soluții pe banca de rezerve, în timp ce omologul Vasile Mărgulescu schimba liniile ca la hochei fără ca randamentul oaspetelor să scadă. Bomboana de pe colivă a fost pusă tot de cei doi arbitri, care au ținuț morțiș să contribuie decisiv la desprinderea Rapidului printr-o nouă decizie halucinantă. Anca Ionescu a fost lovită dur în față de extrema Ana Maria Chirigiu. Dar din nou stupoare: două minute eliminare și pentru golghetera H.M.-ului! A fost momentul în care gazdele au renunțat definitiv la luptă, în timp ce giuleștencele au zburdat pe final către o victorie categorică. Protestele vehemente ale spectatorilor și ale oficialilor buzoieni au fost în zadar. Misiune îndeplinită pentru arbitri, dar și pentru antrenorul Mărgulescu, cel care a părăsit terenul apostrofat, dar împăcat cu gândul că Rapidul a scăpat cu bine de una dintre cele mai grele deplasări ale sezonului. 

Handbalistelor buzoiene nu le rămâne decât să își oblojească atât rănile fizice, cât și cele emoționale și să încerce să se întoarcă cu punctaj maxim din următoarele două deplasări, de la Școala 181 București (6 noiembrie), respectiv Pitești (13 noiembrie). Și, de ce nu? Poate că la retur, chiar în Giulești, va veni momentul revanșei.  

 

Romeo Ilie (antrenor): Modul iritant și nejust în care s-a arbitrat a creat o stare de nervozitate care ne-a scos din joc. Arbitraj evident părtinitor în favoarea Rapidului. Jucătoarele noastre erau deja demoralizate de la pauză. La vestiar toate erau pur și simplu dărâmate. Ne-au scos din mână, la aceleași infracțiuni, deciziile au fost total opuse. Psihic ne-au turnat plumb în picioare

Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”. Arbitri: Gal (HR) - Savu (AG). Observator: M.Mărgărit (PH)

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Elena Casian 7g, Anca Ionescu 7g, Cristina Clisu 5g, Maria Radu 2g, Laura Zafiriadis 2g, Gabriela Drugău 2g, Gabriela Moldoveanu, Mădălina Mureș. 

Rapid: Georgeta Gureșoaie, Andreea Arghir - Andreea Trăilă 12g, Laura Leahu 11g, Alina Dobrin 5g, Ana Maria Chirigiu 5g, Georgiana Bazon 4g, Cristina Niculae 2g, Andreea Cruceanu 1g, Mihaela Doica 1g, Roxana Bodârlău 1g, Alexandra Trifan 1g. 

Alte rezultate: Dinamo București - CSU Târgoviște 40-21, SCM Pitești - Școala 181 București 43-31, Știința București - Piatra Neamț 23-26, CSM 2 București - Neptun Constanța 31-24, Știința Bacău - Spartac București 24-21, Activ Plopeni - CNOT Iași 38-30.

 

30 octombrie / Etapa a 6-a

PĂZEA, TRECE RAPIDUL!

Primul meci cu adevărat important al sezonului este programat duminică, la Buzău, în Sala „Romeo Iamandi”. Cu începere de la ora 11.00, Handbal Municipal va înfrunta principala favorită la promovarea directă la finele acestei ediții: Rapid București. Cu toate că a retrogradat în primăvară din Liga Națională, formația giuleșteană a reușit să își păstreze în întregime lotul, având ca atu valoarea, omogenitatea, dar și experiența unor jucătoare cu ștate vechi la cel mai înalt nivel. Duminică vom avea adversare care nu necesită o prezentare suplimentară: Alina Dobrin, Roxana Bodîrlău, Cristina Niculae sau Ramona Geană. Mai mult, în pauza intercompetițională, Rapidul a transferat și cele mai bune jucătoare de la Știința București, reputatul tehnician Vasile Mărgulescu având acum la dispoziție un grup numeros, cu multe soluții viabile și pe banca de rezerve. 

Astfel, misiunea buzoiencelor va fi una deosebit de dificilă. În tabăra noastră persistă atât problemele de efectiv, cât și cele financiare. Însă, elevele lui Romeo Ilie și Ștefan Miloș nu vor ceda fără luptă. Cu ambiția, dăruirea și avantajul terenului propriu de partea lor, buzoiencele vor încerca să le ofere marelor favorite o replică pe măsură. 

Intrarea spectatorilor este liberă, astfel că H.M. Buzău invită toți microbiștii să le fie alături handbalistelor noastre în această perioadă delicată pe care o traversează clubul „fanion” al orașului.  

 

16 octombrie / Etapa a 5-a

PATRU DIN PATRU: CSU TÂRGOVIȘTE - H.M. BUZĂU 32-49 (17-21)

REZUMAT VIDEO

Handbal Municipal își menține parcursul impecabil în startul sezonului. Buzoiencele și-au trecut în cont a 4-a victorie consecutivă pe terenul modestei CSU Târgoviște, la capătul unei partide fără istoric.

În concordanță cu vremea de afară, și în Sala Polivalentă din Târgoviște a „plouat” cu goluri. De altfel, singurul aspect negativ a fost numărul mare de goluri încasate din partea unui adversar mult inferior valoric, majoritatea venind și pe fondul relaxării produse de diferența mare de pe tabelă. Ca de fiecare dată, elevele lui Romeo Ilie și Ștefan Miloș s-au revanșat în atac, acolo unde s-au „întrecut” în realizări spectaculoase. În prima jumătate a meciului s-au evidențiat extremele Cristina Clisu și Laura Zafiriadis. Mult mai rapide decât adversarele directe și cu o gamă largă de execuții, cele două au pus umărul la o primă desprindere notabilă: 7-12, minutul 15. A fost nevoie, însă, și de experiența liderelor Anca Ionescu și Maria Radu pentru ca Handbal Municipal să ducă ecartul la cote conforme cu realitatea. Cu precădere în al doilea mitan, gazdele nu au mai putut ține pasul cu ritmul impus de buzoience, tabela indicând la final o diferență de 17 „lungimi”. De remarcat ar fi și noul record stabilit de golghetera Anca Ionescu, căpitanul H.M.-ului reușind să „perforeze” de 21 de ori poarta adversă.

Romeo Ilie (antrenor): „Cu toate că ne-am trezit de dimineață și am plecat la 6.30 din Buzău, fetele au abordat jocul cu mare chef de victorie și s-au instalat la cârmă din start. Prima repriză a fost ca o încălzire, de fiecare dată când ne desprindeam, gazdele reușeau să revină. Iar în repriza a doua ne-am dezlănțuit. Țin să remarc că, deși nu au primit bani de 4 luni, handbalistele și-au dorit să demonstreze iarăși că pot obține performanțe dacă ar fi ajutate financiar”.

După o nouă pauză de două săptămâni, pentru Handbal Municipal urmează cel mai dificil test al sezonului. Pe 30 octombrie, la Buzău, va veni principala favorită la promovarea directă, Rapid București, formația cu cel mai valoros și omogen lot din Divizia A. 

A MAI PLECAT O TITULARĂ

H.M. Buzău se confruntă în acest debut de sezon cu mari probleme de efectiv, antrenorul Romeo Ilie având la dispoziție un lot restrâns numeric. Săptămâna trecută, gruparea buzoiană a mai primit o lovitură, după ce Cristiana Ciuplea, una dintre jucătoarele de bază, a dat curs unei oferte venite din prima ligă, de la nou-promovata Cetate Deva. „Cristiana venise la Buzău pentru a juca în Liga Națională. În condițiile actuale nu o mai puteam ține. Era firesc să o lăsăm să facă acest pas. Așa a fost și înțelegerea inițială”, a precizat tehnicianul buzoian. Pentru a suplini plecarea pivotului bucureștean, a fost adusă Mădălina Mureș, o tânără din Brăila care a și înscris de 3 ori în partida de la Târgoviște, la a doua sa apariție în tricoul H.M.-ului. 


Sala Polivalentă Târgoviște. Arbitri: Marian Băbău - Alexandru Roibu (Prahova).

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Ionescu 21g, Cristina Clisu 8g, Laura Zafiriadis 5g, Maria Radu 4g, Elena Casian 4g, Mădălina Mureș 3g, Gabriela Drugău 2g, Gabriela Moldoveanu 2g.

Alte rezultate: Rapid București - Școala 181 București 50-17, Piatra Neamț - Dinamo București 26-36, Neptun Constanța - Știința București 26-25, Știința Bacău - SCM Pitești 27-27, Spartac București - Activ Plopeni 31-38. CNOT Iași - CSM 2 București va fi reprogramat. 

 

 

12 octombrie / Etapa a 4-a

SHOW TOTAL: H.M. BUZĂU - HCF PIATRA NEAMȚ 44-30 (21-12)

Handbal Municipal a obținut, miercuri, a treia victorie stagională, după ce a surclasat pe teren propriu formația HCF Piatra Neamț, într-un meci din cadrul etapei a 4-a a Diviziei A.

Prima apariție în fața spectatorilor buzoieni a reprezentat un adevărat galop de sănătate. Cu Anca Ionescu revenită de la Cisnădie cu mare poftă de joc și cu Maria Radu, din nou în primul „7” după aproape doi ani de pauză, formația buzoiană s-a distrat cu o adversară care, pe hârtie, se anunța a fi una greu de învins. Elevele lui Romeo Ilie au trecut iarăși în plan secund problemele financiare cu care se confruntă și timp de 60 de minute și-au etalat calitățile, demonstrând că formează în continuare un grup unit și valoros. Partida a „curs” într-o singură direcție, Handbal Municipal reușind desprinderea pe tabelă chiar din primele 20 de minute. Cu victoria deja asigurată, în repriza secundă handbalistele buzoiene le-au oferit un adevărat show ofensiv suporterilor prezenți în tribunele Sălii Sporturilor. Nu au lipsit „aerienele”, piruetele sau golurile pe la spate, execuții care au făcut deliciul asistenței și au destins atmosfera tensionată care trenează în „sânul” echipei încă din vară. Totodată, prestațiile fără cusur și ușurința cu care își înving rând pe rând adversarele din eșalonul secund ne fac iarăși să regretăm că H.M. Buzău nu poate evolua acolo unde îi este locul: în Liga Națională.

În etapa a 5-a, Handbal Municipal se va deplasa pe terenul modestei CSU Târgoviște, penultima clasată. Partida se va disputa duminică, cu începere de la ora 11:00. 


Sala Sporturilor „R.Iamandi”. Intrarea liberă. Arbitri: M.Agliceriu (PH) - M.Turdean (MS).

H.M. Buzău: Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Ionescu 19g, Cristina Clisu 10g, Laura Zafiriadis 4g, Maria Radu 3g, Cristiana Ciuplea 2g, Gabriela Drugău 2g, Elena Casian 2g, Gabriela Moldoveanu 2g, Mădălina Mureș. 

Alte rezultate: SCM Pitești - Rapid București 30-39, Activ Plopeni - Știința Bacău 27-21, Școala 181 București - CSU Târgoviște 34-25, CSM 2 București - Spartac București 39-13. Dinamo București - Neptun Constanța 34-17. Știința București - CNOT Iași va fi reprogramat. 

 

11 octombrie / Etapa a 4-a

DEBUT ÎN FAȚA PROPRIILOR SUPORTERI

*H.M. Buzău - HCF Piatra Neamț, miercuri, ora 16.00

Handbal Muncipial va disputa, miercuri, primul meci oficial de pe teren propriu din ediția 2016-2017 a Diviziei A. Adversară va fi HCF Piatra Neamț, una dintre pretendentele la ocuparea unui loc pe podium la finele acestei stagiuni. Formația pregătită de experimentatul Dan Valentin a cedat, însă, surprinzător, etapa trecută, chiar în propriul fief, în fața Școlii 181 București, un eșec venit și pe fondul unor probleme de efectiv. 

În tabăra buzoiană, încrederea este la cote maxime după cele două victorii obținute în pofida unui lot restrâns numeric, din care au lipsit mai multe piese de bază. La partida de miercuri, Romeo Ilie va putea conta din nou și pe cea mai importantă jucătoare, Anca Lipan Ionescu. Golghetera H.M.ului a revenit la Buzău după un scurt periplu în Liga Națională, fiind împrumutată pentru trei partide la prim-divizionara Măgura Cisnădie. „A fost o experiență foarte bună pentru mine, m-a ajutat, am tras anumite concluzii și am revenit la echipa mea, cu gândul de a câștiga cât mai multe meciuri, chiar dacă suntem puține jucătoare și nu avem bani”, a declarat Anca. 

REVINE ȘI MARIA RADU!

După ce în vară mai multe handbaliste importante au părăsit echipa din pricina situației financiare precare, oficialii H.M.-ului s-au văzut nevoiți să se reorienteze din mers. Prin urmare, în această pauză competițională, lotul a fost completat cu Maria Neghea Radu, una dintre jucătoarele cu ștate vechi la Handbal Municipal, retrasă din activitate în urmă cu doi ani din cauza unei accidentări. În prezent profesoară de sport la Liceul Teoretic din Pogoanele, Maria și-a reluat antrenamentele în urmă cu două săptămâni și va redebuta miercuri în tricoul formației buzoiene. Cu o vastă experiență și certe calități, interul va aduce un plus important atât pe faza de apărare, cât și în atac.